PREMINULE DVIJE OSOBE Imamo 116 novih slučajeva zaraze, najviše ih je iz Dubrovnika

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Paula Mattos Habit
U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 116 novih slučajeva zaraze koronavirusom (73 utvrđeno brzim antigenskim testom).

Radi se o 39 osoba iz Dubrovnika, 29 iz Metkovića, devet iz Kule Norinske, osam iz Blata, sedam iz Župe dubrovačke, pet iz Ploča, tri iz Konavala, Vele Luke i Zažablja, dvije iz Opuzena i Orebića, jednoj iz Janjine, Pojezerja, Slivnog i Stona te dvije osobe koje nemaju prebivalište na području naše županije.

Ukupno je zaražena 61 muška i 55 osoba ženskog spola, a 68 ih ima utvrđenu epidemiološku vezu.

Preminula je jedna muška osoba iz Dubrovnika (rođ. 1953.g.) i jedna ženska osoba iz Metkovića (1933.g.).

Izliječeno je 95 osoba: 27 iz Metkovića, 18 iz Ploča, 16 iz Dubrovnika, 12 iz Župe dubrovačke, osam iz Konavala, pet iz Kule Norinske, četiri iz Pojezerja, jedna iz Opuzena, Orebića i Zažablja te dvije osobe koje nemaju prebivalište na području naše županije.

U posljednja 24 sata obrađena su 393 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 56 327 uzoraka.

U OB Dubrovnik hospitalizirana je 71 osoba pozitivna na koronavirus. Dva pacijenata zahtijevaju intenzivnu skrb, od čega je jedan na invazivnoj, a jedan na neinvazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji su 1423 osobe, a u posljednja 24 sata zabilježena su dva kršenja mjere samoizolacije (na granici). Od početka pandemije zabilježeno je ukupno 610 kršenja mjere samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Popularni Članci