PREDLAŽE DALJNJU SURADNJU Franković pozvao DPDS na zajednički sastanak, cijena DuCarda i ulaznice za zidine će biti jednaka?

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grgo Jelavić/Pixsell
Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uputio je Društvu prijatelja dubrovačke starine, predsjednici Društva Renati Andjus te članovima Malog vijeća, prijedlog za organizacijom zajedničkog sastanka na temu nastavka suradnje Grada i Društva u idućem četverogodišnjem razdoblju.

Kao jedna od tema sastanka na prijedlog gradonačelnika jest izjednačavanje cijene Dubrovačke kartice s cijenom ulaznice na gradske zidine. Time bi, smatra gradonačelnik, doprinijeli bržoj i prijeko potrebnoj digitalizaciji sustava prodaje ulaznica za sve one individualce koji žele posjetiti isključivo gradske zidine.

Gradonačelnik Franković u dopisu ističe da je suradnja između DPDS-a i Grada tijekom protekle četiri godine bila na zavidnoj razini te izražava uvjerenje da se sinergijom Grada i Društva ona može dodatno unaprijediti na dobrobit sviju uključenih te u konačnici građana Dubrovnika. Naime, predloženim aranžmanom osigurali bi se i veći prihodi Društvu i Gradu jer je 60 posto sredstava od prodaje ulaznica za zidine prihod proračuna Grada dok Društvo preostala sredstva koristi za obnovu i očuvanje fortifikacijskog sustava.

Društvo nerijetko sudjeluje u projektima Grada Dubrovnika kao što je bio slučaj u sufinanciranju obnove zgrade Državnog arhiva, stoji u priopćenju Grada. 

Popularni Članci