POZNATI SU ROKOVI Franković otkrio kad kreće primjena posebnog prometnog režima oko Grada

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: N.K.
Dovršeno je javno savjetovanje oko nacrta odluke koja se odnosi na uvođenje posebnog prometnog režima oko Grada, a stiglo je stotinjak prijedloga građana.

„Iščitao sam dio njih, važno je što je u konačnici došlo do tih sto primjedbi odnosno prijedloga. Htjeli smo potaknuti reakciju sugrađana koji će dati svoja promišljanja,“ izjavio je gradonačelnik Mato Franković.

„Za obradu primjedbi i davanju odgovora trebat će oko mjesec dana i u konačnici nakon toga idemo u prezentiranje konačnog prijedloga teksta odluke, a onda i na Gradsko vijeće. U lipnju bi to moglo ići na Gradsko vijeće. Pripremamo se i na uređenje portala s obavijestima oko ulaska u posebni prometni režim,“ izjavio je Franković.

Dodao je kako će ovo biti testna faza, a kako se puna primjena očekuje od travnja sljedeće godine.

„U testnoj fazi nam je važno utvrditi eventualne anomalije i koje stvari treba dodatno pojasniti. No, ovo je bilo nužno, neophodno i važno za Grad Dubrovnik,“ izjavio je Franković.

Odgovarajući na pitanja novinara oko parkinga, istaknuo je kako je, uz zemljište u vlasništvu obitelji Miović na Ilijinoj glavici koje postaje parking, i Pemo najavio povećanje parkirnih mjesta i svoju privatnu investiciju. Što se tiče gradnje garaža od strane Grada, istaknuo je kako je potrebno riješiti pitanje financijske konstrukcije.

„Mi u ovom trenutku nemamo taj potencijal, ali je prilika u EU fondovima. Radimo Studiju utjecaja mobilnosti u prometu koja je važna i koja je podloga da buduće garaže možemo graditi uz sufinanciranje iz EU fondova,“ kazao je Franković.

ibm

Popularni Članci