'

POZDRAV IZ DUBROVAČKOG RESTORANA Konobar se fotografirao s podignuta ''tri prsta'' i izazvao raspravu (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD/IG
'Taverna Loggia u Lapadu je dobra. Imali smo dobru hranu i dobro smo se proveli. Slavili smo prijateljev rođendan, a konobari su prijateljski raspoloženi i uslužni,' stoji u objavi koju je objavila na Instagramu Bees Bees, gošća restorana Loggia.

Uz ovu sjajnu recenziju uistinu je još i fotografirala osoblje istoimenog restorana. Na fotografiji se nalazi osoblje restorana, a jedan od njih u lijevoj ruci drži konobarsku tacnu dok s drugom drži tri prsta u zraku.


Fotografija je izazvala raspravu na društvenim mrežama, a javljaju se i sugovornici s ovom temom koja uvijek zauzme pažnju većeg broja ljudi.


'Jednostavno od velikog broja radnika iz istočne Hercegovine ovo je bilo i za očekivati da će skupina pojedinaca ovakve nacionalističke gluposti raditi. Nedavno je u Mokošici jedan radnik došao u majici Delija, kojima je ideološki vođa bio Arkan,' govori sugovornik te dodaje kako takav potez nije dobro legao niti Trebinjcima koji su radili s tim 'Delijom' i koji su ga natjerali da skine majicu. ''Grad nam je jednostavno pun četnika, a ako nisu četnici onda su teški provokatori'', pojašnjava. 


'Izgovori su im svakakvi, jedan je čak rekao da mu je otac poginuo na bojištu blizu Dubrovnika pa da on ima pravo nositi što god hoće. I poslodavce treba razumjeti, budali daš solidnu plaću, slobodan dan, smještaj koji ne daješ njegovim kolegama iz Dubrovnik, i onda on radi štetu, ne samo poslodavcu, nego i svim ostalim radnicima iz Trebinja i okolice koji su uglavnom dobri radnici koji gledaju svoja posla i kojima je Dubrovnik postao mjesto ne samo preživljavanja nego i življenja,' zaključuje naš sugovornik.


I baš kako nam je sugovornik i rekao, najveći problem u ovakvim isticanjima nacionalističkih simbola se stvara svim drugim ljudima koji godinama iz Trebinja dolaze na posao u Dubrovnik, bez isticanja simbola koji zbog svog povijesnog konteksta nepotrebno mogu uznemiriti. 

Popularni Članci