test

POVJERENSTVO UTVRDILO PROPUSTE Oglasili se iz dubrovačke bolnice o slučaju preminulog pacijenta čiju obitelj nitko nije obavijestio

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Ivona Butjer
Iz dubrovačke bolnice obavijesti su javnost o propustima djelatnika koji nisu obavijesti obitelj pokojnika o njegovoj smrti.

Njihovu obavijest prenosimo u cijelosti.

'Ovim putem vas obavještavamo da je Povjerenstvo za unutarnji nadzor Opće bolnice Dubrovnik, na sjednici održanoj 16. siječnja 2021.godine utvrdilo da su djelatnici Opće bolnice Dubrovnik učinili  propuste jer nisu obavijestili obitelj pokojnog paciijenta o njegovoj smrti, kao i zbog činjenice što je  prilikom izvršavanja uobičajenih radnji oko pokojnika, bez dozvole obitelji bačen dio osobnih stvari  istog. Iako je bacanje stvari pokojnika rezultat objektivnih okolnosti ovog slučaja, ne umanjujući time  ozbiljnost propusta, najdublje izražavamo žaljenje zbog ovog događaja. 

Opća bolnica Dubrovnik poduzeti će mjere sukladno internim aktima, te će o svemu izvijestiti  Ministarstvo zdravstva i nadležne komore. 

Zbog navedenog neželjenog događaja Opća bolnica Dubrovnik iskazuje svoje žaljenje i iskrenu sućut  obitelji,' napisali su iz OB Dubrovnik.

Popularni Članci