'

POTPISAN UGOVOR Radit će se novo parkiralište u ulici Između dolaca, Franković: "Ovom investicijom ćemo omogućiti manji broj automobila u Mokošici"

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD
Potpisan je ugovor za za izvođenje radova na novom parkiralištu u Mokošici u ulici Između dolaca. 

Potpisivanje ugovora s odabranim ponuditeljem, tvrtkom Texo gradnja d.o.o., upriličeno je u Velikoj vijećnici, a ugovor je u ime Grada Dubrovnika potpisao gradonačelnik Mato Franković.

Vrijednost ugovora iznosi 442.575,63 eura (s PDV-om).

„Ukupno 69 mjesta je planirano u okviru ovog projekta. Treba reći da je dosad na ovom prostoru bilo parkiralište, ali neuređeno, s tridesetak mjesta. Ovo će biti uređena parkirališna površina. Rok izvođenja radova je četiri mjeseca od dana uvođenja u posao. Vjerujemo da će izvođač radova ispoštovati navedeni rok. Uz dosadašnje investicije u Mokošici, od kojih moramo istaknuti cestu Tamarić, kao i lakši prolaz kroz Ulicu Bartola Kašića, omogućit će se ovom investicijom manji broj automobila u Mokošici. Sad je već alarmantan problem, veliki broj automobila je tijekom noći parkiran na cesti. Svjesni smo da je veći broj vozila u Mokošici, osobito zimi, onih koji izbjegavaju plaćanje parkinga. Gospodarski se subjekti odlučuju tamo ostaviti vozila upravo u Mokošici. Razmišljamo kada uvesti Mokošicu u sustav naplate parkiranja, što sigurno neće biti skoro, ali nakon izgradnje stotinjak parkirnih mjesta, to će se ozbiljnije razmišljati. U ovom trenutku vodimo pregovore o kupnji parcele kojom bi trebali osigurati još više od sto parkirnih mjesta”, kazao je Franković.

Izgradnja parkirališta u Ulici Između dolaca nastavak je ulaganja Grada Dubrovnika u rješavanje prometa u mirovanju na području Nove Mokošice gdje je u mandatu ove uprave, podsjetimo, ukupno izgrađeno preko 200 novih parkirališnih mjesta.

Lokacija zahvata je zemljano/šljunčana površina obrasla zelenilom smještena sa zapadne strane Ulice Između dolaca koja je djelomično u upotrebi kao parkiralište. Predviđena je izgradnja većeg parkirališta kapaciteta 63 parkirna mjesta poviše zgrada HRVI/Dubrovačke stanogradnje te manjeg parkirališta uz sjeverni rub ulice s dodatnih 6 parkirališnih mjesta.

Popularni Članci