Potpisan 1,4 milijuna kuna vrijedan ugovor za prerađivačku industriju

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Županija
Župan Nikola Dobroslavić i zamjenik ministra gospodarstva Alen Leverić potpisali su 1,4 milijuna kuna vrijedne ugovore za provedbu programa Jamstvenog fonda za prerađivačku industriju i inovacije u prerađivačkoj industriji za 2014. godinu.

Tom su prilikom župan i zamjenik ministra razgovarali i o eksploatacija nafte u Jadranu, osobito u dijelu koji se nalazi u DNŽ, najavama projekta Termoelektrane Ploče te o projektima vezanima za obnovljive izvora energije.

Župan je naglasio kako je DNŽ do sada realizirala oko 150 potpora za uvođenje obnovljivih izvora energije u kućanstva i poslovne objekte, a provedbu tog projekta pohvalio je i zamjenik ministra. No, zamjenik ministra primijetio je da se općine u DNŽ nisu javile na takve natječaje iako je njihov fond bio oko 30 milijuna kuna.

Na temu TE Ploče župan je naglasio kako je bitno da se kod razmišljanja o investicijama mora voditi računa o prostorno-planskoj dokumentaciji, ekološkim aspektima te o mišljenju građana. Naglasio je i kako se veliki dio javnosti protivi gradnji TE Ploče. Zamjenik ministra kazao je da Vlada načelno podržava sve investicije koje mogu donijeti radna mjesta, ali je i on dodao kako se prije ikakve realizacije moraju ispoštovati svi potrebni preduvjeti.

Popularni Članci