'POSTOJI SVJETLO U TUNELU' Tvrtka Excelsa nekretnine uskoro bi mogla početi plaćati koncesiju za žičaru

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD
Dugo sam sudjelovao u procesu za rješavanje koncesije za žičaru i mislim da o svemu tome jako puno znam, kazao je gradonačelnik Franković na sjednici Gradskog vijeća.

- Excelsa nekretnine u procesu pregovora uvijek su imale intenciju da pronađu način kako bi prestali plaćati koncesiju. Međutim, zahvaljujući angažmanu u Hrvatskom saboru, dok sam bio saborski zastupnik skupa s Marom Kristićem, poticali smo zakon o koncesijama zbog čega Grad Dubrovnik po prvi put je u poziciji da može uvjetovati - kazao je Franković dodavši kako je novi Zakon o koncesijama uključio žičaru kao gospodarsku djelatnost i donio odluku u kojoj stoji kako u slučaju obavljanja gospodarske djelatnosti i neplaćanja naknade Ministarstvo financija i DORH mogu poduzeti potrebne radnje, tj. zaustaviti subjekt u radu i penalizirati ih.

- Grad Dubrovnik ranije nije imao mehanizme za takve odluke, a mi nismo previše isticali taj zakon jer smo čekali da se provede u saborsku proceduru pa nismo željeli da je Excelsa nekretnine budu korak ispred nas - pojasnio je Franković te naznačio kako je tim slijedom prijavio Excelsa nekretnine Ministarstvu te da redovito šalju požurnicu da se postupak riješi.

- Uvjeren sam da ćemo skoro razgovarati o rješenju ovoga procesa, a da nije toga zakona ne bi se imalo oko čega pregovarati. Koncesija od deset godina je ranije predložena u Gradskom vijeću i to su svi prihvatili s dobrom namjerom da se problem riješi, a o visini koncesije nećemo pregovarati. Mislim da postoji svjetlo u tunelu i da Ministarstvo odrađuje posao - zaključio je gradonačelnik Franković.

A.Č.

ČALE MRATOVIĆ I VEKARIĆ FRANKOVIĆU: Izvijestite o pregovorima s Excelsom, građanima pripada 26 milijuna kuna od žičare

Popularni Članci