POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se boćalište u Gospinom polju, nosit će ime Đura Miletića (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grad Dubrovnik
Grad Dubrovnik pokrenuo je javnu nabavu za odabir izvođača radova na projektu radova izgradnje boćališta u Gospinom polju. 

Riječ je o terenu s istočne strane zgrade Sportske dvorane koje će na ovaj način ispuniti potrebne uvjete za održavanje domaćih utakmica u hrvatskoj boćarskoj ligi I HBL i Superligi. Ujedno će omogućiti dubrovačkim klubovima regularne uvjete u navedenim boćarskim natjecanjima, a sukladno Propozicijama o boćalištima.

Projektom se planira uređenje boćališta unutar montažne hale koja će biti podijeljena na dva dijela – prostor za igru, koji obuhvaća četiri terena, spremište, tribine za gledatelje te prostor za igrače i suce i prostor za druženje u kojem će biti smještena kuhinja, spremište, WC te ulaz za igrače i suce. Svlačionice i sanitarije za igrače nalazit će se u montažnim kontejnerima pored hale. 

Procjena vrijednosti radova je 320.000,00 eura bez PDV-a, a rok za dostavu ponuda je 22. travnja 2024. Početak radova planiran je krajem svibnja.

Odlukom Gradskog vijeća Grada Dubrovnika, budući novi boćarski dom nosit će ime Đura Miletića, prerano preminulog našeg sugrađanina, djelatnika Linđa i boćara, po kojem se zove i Međunarodni boćarski turnir.

Popularni Članci