'

POGLEDAJTE KAKVA VODA ULAZI U PROČISTAČ Usprkos rekordnim padalinama Dubrovnik i dalje ima čistu vodu! (VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Nakon obilne kiše koja je jučer pogodila dubrovačko područje, Vodovod Dubrovnik je uputio priopćenje u kojemu poručuju kako Dubrovnik danas ima čistu vodu zahvaljujući pročistaču u Komolcu.

Usprkos rekordnoj količini padalina koje su jučer pogodile Dubrovnik i velikoj mutnoći na izvorištu Omble dubrovačka voda i dalje je sigurna za piće. Pet godina od svečanog puštanja u rad Uređaja za pročišćavanje pitke vode u Komolcu, pročistač uredno osigurava čistu i pitku vodu u svim vremenskim uvjetima, uključujući i u onim ekstremnim, poput jučerašnjih.

„Dovoljno je vidjeti da je područje Rijeke dubrovačke u potpunosti zamućeno, a na špinama naših sugrađana teče čista voda. Jučer smo tijekom dana imali mutnoću na izvorištu 25 puta veću od dozvoljene, što je 4 NTU, a voda je i dalje bila čista i, što je još važnije, sigurna za ljudsku potrošnju. To je najveći dokaz vrijednosti našeg pročistača koji je još jednom dokazao da čuva našu vodu svih 365 dana godišnje i bez obzira na vremenske neprilike“ - rekao je predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik Lukša Matušić te naglasio kako ovo nije prvi put da je mutnoća bila ovako visoka, ali da je svaki put dubrovački pročistač uspješno svladao te probleme.

Uređaj za pročišćavanje pitke vode u Komolcu svečano je otvoren 2019. godine i koštao je 6,9 milijuna eura, a novac za njegovu izgradnju Vodovod je uspješno refundirao iz EU fondova putem projekta Aglomeracije Dubrovnik.

Popularni Članci