PECA VUKASOVIĆ EKSKLUZIVNO ZA DD 'Žao mi je, ali konobarica me provocirala'

Autor: Maro Marušić Autori fotografija: Dubrovački dnevnik
Nasilnik iz kafića na Pločama ispričao je svoju stranu priče za Dubrovački dnevnik

Pero Vukasović, zvani Peca, koji je prošlog vikenda sudjelovao u okršaju s konobaricom u kafiću na Pločama, ispričao nam je svoju stranu priče. Kaže kako mu je žao zbog svega što se dogodilo, ali tvrdi da je bio isprovociran.

-Došao sam u kafić oko 17 sati s bratom, i naručio sam Pelin, ali mi je konobarica kazala da ga nema. Potom sam naručio 'jeger', ali mi je rekla da ni njega nema. Onda sam htio popit liker Vlahov, ali i za njega mi je kazala da ga kafić ne posjeduje. Potom sam je pitao što ima od viskija, a ona mi je rekla Jameson, pa sam naručio to. Ja konobaricu nisam nikad u životu ni čuo, ni vidio, ali odmah se prema meni počela ponašati neprijateljski – priča nam Peca i dodaje.

-Potom mi nije donijela ni Jameson, nego Southern Comfort. Kada sam joj rekao da je donijela krivo piće, drsko je rekla da nije – pripovjeda Peca.

Svjedok koji se nalazio u kafiću, B.B. (39) – puni identitet poznat redakciji - a koji je želio ostati anoniman, jer kako kaže „poznaje gazdu kafića, pa se ne želi dovoditi u neugodnu situaciju“, potvrđuje Pecinu priču.

-Ne samo da je bila neljubazna prema njemu, već i prema svim gostima koji su se nalazili u kafiću. Čim smo ja i moj prijatelj došli u kafić, bila je nervozna. Moj je prijatelj pitao 'Koji joj je'. Donijela je Peci piće, on joj je rekao da je donijela krivo, a ona se počela derati na njega. No, on joj je džentlmenski rekao da nema veze i da će joj ga platiti. Potom se ljuto okrenula i vračajući se prema šanku govorila je za Pecu da je „kreten, klošar, 'ko ga jebe, nek' ide negdje drugo...“. Dok sam ja bio u kafiću, Peca je prema njoj bio fin, a ona drska prema njemu. Zbog njenog ponašanja sam i otišao ranije iz kafića, jer mi se to nije dalo gledati, tako da nisam vidio njihov okršaj – kaže svjedok B.B. koji dodaje da mu je žao Pecu, „jer su ga svi osudili kao najgoreg kriminalca, a stvarnost je bila ipak drugačija“.

-Peca nije anđeo, ali nije ni osoba koja hoda po kafićima i tuče žene. Ne opravdavam Pecin čin, ako joj je što napravio, jer to nisam vidio, ali ženska ga je stvarno drkala i vrijeđala – zaključuje svjedok.

Nakon što su Pecin brat i svjedok otišli iz kafića, Peca je nastavio pijuckati, a konobarica ga je, kako tvrdi, nastavila provocirati.

-Neke mlade ženske su sjedale za šankom i skupa s konobaricom su me provocirali. Naposljetku me je konobarica, dok sam sjedio (cijelo vrijeme je sjedio na taraci ispred kafića) ničim izazvana fizički napala hvatajući me rukama za grlo  – kaže Peca pokazujući nam, kako tvrdi, rane od noktiju na nosu i vratu.

Nastavlja dalje priču govoreći da je bio potupno iznenađen njezinim napadom.

-Potom sam ja uzvratio, točnije rečeno odrgurnuo sam je. Nisam je htio udariti, pa nisam lud da tučem djecu, pogotovo ne žensku. Onda je ona otrčala iz kafića, a ja sam doslovno pobjegao od nje, jer sam vidio da se neuračunljivo ponaša, te sam se zaputio prema starom gradu – svjedoči čovjek koji nam je rekao da nije branitelj, i da ne zna kako se ta informacija pojavila u medijima.

-Samim time jasno vam je da je nisam pitao Gdje je bila 91., jer sam svjestan da se ona tad nije ni rodila – kaže i dodaje da je to možda jedino rekao u kontekstu šale, ali da se ne sjeća..

Na naše pitanje je li istina da ju je udario šakom u glavu od kojeg je zaradila lakši potres mozga, Peca kaže da nikad u životu nije bio nasilan prema nijednoj ženskoj osobi.

-Ponekad sam se znao potući s muškarcima, ali sa ženama nikada. Da sam ja nju udario šakom u glavu, imala bi puno jače ozljede. Samo sam je odgnurnuo, jer je ona mene iz čista mira prva napala – pravda se.

Priznaje da se napio u kafiću, ali da nije bio nasilan. Također priznaje i da je vrijeđao policiju kada je došla po njega, jer je bio nervozan znog svega što se dogodilo. Na naše pitanje jesu li upotrijebili silu prema njemu s obzirom da ih je vrijeđao, kazao je da nisu.

-Policija je bila skroz korektna. Ispričavam se i njima i konobarici na cijeloj situaciji. Znam da ni njoj nije lako, radi teški posao kroz sezonu i sigurno je umorna i nervozna. Žao mi je što se ovo dogodilo, bio sam u krivo vrijeme na krivom mjestu, ali nisam nasilnik, koji ide po kafićima i tuče žene, a takav sam ispao po dubrovačkim i hrvatskim medijima. Zato sam htio ispričati svoju stranu priče – zaključuje Peca.

Popularni Članci