PAŠALIĆEVA MARINA: Grad ostaje pri svome stavu, koncesionar mora urediti Lapadsku obalu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Vedran Pervan
Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić je prije donošenja odluke o koncesiji za marinu Gruž opetovano pisao ondašnjoj Vladi Republike Hrvatske i resornim ministrima, u kojima je upozoravao na nužnost usuglašavanja sadržaja buduće koncesije s Gradom Dubrovnikom kao i potrebu uključivanja obveze budućeg koncesionara da izgradi operativnu obalu s pratećom infrastrukturom, sukladno ranijim dogovorima između Grada Dubrovnika i nadležnih ministarstava.

Dana 28. listopada 2011. uputio je dopis Božidaru Kalmeti, tadašnjem ministru mora, prometa i infrastrukture. „Intencija Grada Dubrovnika je bila i bit će da budući koncesionar pored morskog dijela buduće marine mora urediti i kopneni dio odnosno Lapadsku obalu, sukladno spomenutom urbanističkom planu uređenja Gruškog akvatorija. Nelogično je i ekonomski neopravdano da građani Grada Dubrovnika izgrade najskuplji dio marine, operativnu obalu s pripadajućom infrastrukturom, a da čista dobit ostane prepuštena u potpunosti budućem koncesionaru.“, navodi se između ostalog u dopisu gradonačelnika Vlahušića.

Nakon promjene Vlade RH, gradonačelnik Vlahušić  je 9. siječnja 2012. uputio je drugi dopis tadašnjem ministru Zlatku Komadini u kojem ga je upoznao sa stavom Grada Dubrovnika oko obveza budućeg koncesionara, primarno na izgradnju, rekonstrukciju i uređenje obalnog zida u obuhvatu marine. „Nastavno na saznanje o trima potencijalnim koncesionarima marina, sa svima smo održali posebne sastanke te ih upoznali s interesima i očekivanjima Grada Dubrovnika da budući koncesionar sudjeluje u uređenju pripadajuće obale buduće marine. Utvrdili smo kako su Marina Frapa i Luka Dubrovnik spremni sudjelovati u ovom projektu od javnog i neposrednog interesa građana i posjetitelja Grada Dubrovnika, dok Atlanska plovidba za sada nije definirala stav niti se bila spremna izjasniti o sudjelovanju u ovom projektu.“, ističe se između ostalog u dopisu.

Gradonačelnik je tada pozvao davatelja koncesije na konzultacije s Gradom Dubrovnikom i Lukom Dubrovnik prije donošenja ove iznimno važne odluke za budućnost i razvoj Grada.

Popularni Članci