'

PARTICIPATIVNO BUDŽETIRANJE Počelo uređenje parkirališta u Suđurđu

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Početkom radova na uređenju parkirališta u Suđurđu nastavlja se realizacija niza projekata koji se izvode u sklopu provedbe Participativnog budžetiranja, a kojeg su u okviru prošlogodišnjeg procesa glasovanja odabrali građani.

Radovima koje izvodi tvrtka Atis Dubrovnik d.o.o. obuhvaćeno je proširenje postojećeg parkirališta u Suđurđu na način da će se osigurati obostrano okomito parkiranje. Izvedbom će se dobiti dodatnih 12 parkirališnih mjesta te će se omogućiti  sigurniji i uređeniji promet naseljem. Rok za izvođenje radova je 60 kalendarskih dana.

Podsjetimo, Proračunom Grada Dubrovnika za 2024. osigurana je provedba ukupno 25 projekata koje su prošle  godine odabrali građani s područja osam gradskih kotara i 17 mjesnih odbora. Pojedinačne vrijednosti projekata iznose do 60 tisuća eura po mjesnom odboru i do 120 tisuća eura po gradskom kotaru.

Projekt Participativnog budžetiranja, koji se provodi u organizaciji Grada Dubrovnika te Dubrovačke razvojne agencije DURA, nastavljen je i u ovoj godini, a građani Dubrovnika ponovno su odabrali najbolje od prijavljenih projekata koji će se realizirati u sklopu gradskog proračuna za 2025. godinu.

Popularni Članci