Parking na Medarevu neće još dugo biti besplatan, uskoro se ponavlja natječaj za zakup

Autor: Petra Srebrović Autori fotografija: Goran Mratinović
Prijašnji zakupac izazvao je niz problema za bolnicu odbijajući napustiti prostor sve dok ga na isto nije 'natjerao' sud privremenom mjerom

Saga s problemima na prostoru ispred Opće bolnice Dubrovnik mogla bi uskoro biti završena. Nakon što je otkazan ugovor Parking Timu, bolnica je u travnju raspisala javni natječaj za zakup koji je, kako je kazao ravnatelj Marijo Bekić, poništen zbog pravnih razloga.

„U idućem tjednu očekujemo raspisivanje novog natječaja za zakup parkinga ispred Opće bolnice Dubrovnik“, potvrdio je za Dubrovački dnevnik ravnatelj Bekić. 

U ranijem natječaju jedan od uvjeta je bio i da prvih 20 minuta zadržavanja na parkingu bude besplatno, dok se tri sata parkiranja ne smiju naplatiti više od jednog eura, a svaki sljedeći sat po najviše jedan euro.

PARKING KOJI IZAZIVA PRIJEPORE 

Poslovanje Parking Tima na Medarevu već niz godina izaziva prijepore u javnosti, nakon što je objavljivano kako nemaju valjanu osnovu za naplaćivanje parkinga nakon isteka ugovora. Ranije ove godine bolnica je ugovor raskinula, a tvrtka je odbila prihvatiti raskid i prestati naplaćivati parking korisnicima. 

Naime, iz Parking Tima su tvrdili kako ne postoji potreba za raspisivanjem novog natječaja nakon što im je istekao ugovoreni zakup od šest godina. Oni su pak komunicirali kako im zbog 'urednog poslovanja' treba dopustiti produljenje zakupa. 

Na kraju je bolnica od Trgovačkog suda u Dubrovniku zatražila privremenu mjeru predaje u posjed prostora. Tako su u ožujku, postupajući po nalogu Suda, uklonjeni aparati za naplatu parkinga i on je postao besplatan za sve građane do potpisivanja ugovora s novim zakupcem koji će biti odabran nakon provedenog novog javnog natječaja.

ISKORISTILI UVOĐENJE EURA ZA POSKUPLJENJE 

Dubrovački dnevnik već ranije je pisao o podizanju cijene na parkingu u prvom danu nove godine i s uvođenjem eura, kada je umjesto pet kuna, cijena preko noći narasla na jedan euro. Direktor Parking Tima tada je demantirao kako se radi o iskorištavanju situacije i podizanju cijene zbog uvođenja eura, a pravdao se dogovorom o rastu cijene zakupa prostora u dogovoru s Općom bolnicom Dubrovnik i naveo kako je cijena od jednog eura usuglašena s Upravom bolnice. Međutim, sve to je vrlo brzo demantirao ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić uz opasku kako nikakav dogovor nije postignut. 

Popularni Članci