VELIKI TRENUTAK Prvi se u Dubrovniku cijepio dr. Jakov Ivanišin: 'Nadam se da je ovo početak kraja epidemije' (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović / DD
Počinje cijepljenje protiv koronavirusa u Dubrovniku.

Prvo cijepljenje obavilo se danas, u Općoj bolnici Dubrovnik. Prvi se cijepio specijalizant oftalmologije OB Dubrovnik dr. Jakov Ivanišin, jedan od rijetkih specijalizanata koji nisu oboljeli od koronavirusa. Nakon njega cijepio se ravnatelj bolnice dr. Marijo Bekić. Na nivou županije cijepit će se 175 osoba, od toga 80 u Dubrovniku. Osim djelatnika OB Dubrovnik, cijepit će se i djelatnici Zavoda za hitnu medicinu i Covid ambulante, ali i korisnici domova za starije i nemoćne.

- Nadam se da je ovo početak kraja ove epidemije, sami čin cijepljenja bio je potpuno bezbolan. Cijepio sam se da ovo što prije završi, da mogu raditi svoj posao. Preporučujem svima cijepljenje. - rekao je Jakov Ivanišin.

Drugi na redu bio je dakle ravnatelj OB Dubrovnik dr. Marijo Bekić.

- Nije boljelo više od ostalih cjepiva i injekcija. Sad moramo 15 minuta biti pod nadzorom liječnika, ne osjeća se ništa posebno i ne treba se ništa posebno očekivati. Cjepivo se daje u kontroliranim uvjetima, ali nije to ništa posebno jer se i ostala cjepiva daju pod nadzorom liječnika. Ne trebamo mistificirati cijepljenje, zato sam se cijepio da pošaljem poruku javnosti. - objasnio je Bekić.

- Neki su u šali rekli da se prvo cijepi ravnatelj pa će onda oni, ja sam svoj dio obaveze ispunio. - naveo je Bekić, koji je rekao da se za dva dana očekuje nova isporuka cjepiva.

Novinarima se obratio i ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije dr. Mato Lakić.

- Evo, od danas počinje novo doba u borbi protiv Covida-19, imamo prekretnicu, to je novo cjepivo koje je došlo u Hrvatsku i cijelu EU. Jedan dio naših sugrađana nas je napustio, nisu dočekali cjepivo, nadamo se da će ono donijeti ono što želimo u 2021. godini, a to je da se bolest više neće širiti epidemiološki. Očekujemo još pošiljaka cjepiva koje će biti izdašnije. - rekao je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije dr. Mato Lakić.

V.Salvia/Aida Čakić

Popularni Članci