OVAKO NEŠTO JOŠ NISTE VIDJELI Pred Dubrovčane je stavljen poseban izazov! (VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DANIEL PAVLINOVIĆ/STORM CHASERS DUBROVNIK
Na Facebook stranici 'Dubrovnik Triathlona D3' osvanuo je poseban video uradak kao poziv na utrku koja će se održati uoči Dana branitelja Dubrovnika. 

Utrka 'Stazom deva' održava se 3. prosinca od magistrale, serpentinama do Tvrđave Imperijal, čime bi se na simboličan način odalo počast braniteljima Dubrovnika ali i ljudima koji su tim opskrbnim putem donosili hranu i vodu do simbola obrane Dubrovnika – Tvrđave imperijal.

Naziv utrke je „Stazom deva“, budući da su se devama nazivali dostavljači potrepština do prve linije. Utrka je bez vremenskog ograničenja pa se na utrku mogu prijaviti vrhunski trkači ali i rekreativci koji mogu prošetati do vrha. 

Dubrovnik Triathlon objavio je i poseban video kao poziv na ovu posebnu utrku. Video je napravljen u produkciji s HPD Sniježnica u stilu Ratova zvijezda, a možete ga pogledati ovdje.

Tehnički opis: Utrka je planinski „trail“ pri čemu natjecatelji kreću od magistrale (129 mnv) serpentinama do Muzeja branitelja (394 mnv) što čini trasu od 2,2 kilometra i 265 metra visinske razlike. Podloga je zemljana staza i makadam. Kreće se pojedinačno na kronometar s pauzom između natjecatelja od 30 sekundi. Okrjepa će biti na prvom kilometru i na cilju. Pobjednici će biti proglašeni u ukupnoj kategoriji za muškarce i žene te u starosnim kategorijama: do 20, 21 -30, 31 - 40, 41-50, 51+.

Za sve ostale podatke kliknite ovdje. 

Popularni Članci