Otvara se prvi hotel Maestrala, Uvala od 10. lipnja opet prima goste

Autor: Ivona Butjer Mratinović
Nakon što se epidemiološka slika popravila, fokus javnosti se, u kontekstu koronavirusa, prebacio na gospodarstvo. Iako dosta hotelskih kuća još uvijek kalkulira oko otvaranja, neki hoteli su se već otvorili, a kako doznaje Dubrovački dnevnik, uskoro bi se trebao otvoriti i prvi hotel grupacije Hoteli Maestral.

Radi se o hotelu Uvali, a informaciju su za Dubrovački dnevnik potvrdili iz Hotela Maestral.

„Što se tiče otvaranja hotela, prvi je na redu Uvala koji će nove goste primiti 10. lipnja, dok otvaranje ostalih hotela ovisi o normalizaciji putovanja iz ključnih emitivnih tržišta,“ odgovorili su iz Hotela Maestral. Podsjetimo, prošli tjedan su otvoreni caffe barovi na plažama hotela Adriatic i Splendid, a ovaj tjedan otvara se i caffe bar na plaži hotela Vis.

U Hotelima Maestral također bilježe i blagi porast individualnih gostiju.

„Postojeće individualne rezervacije se uglavnom ne otkazuju; gosti čekaju razvoj situacije i mogućnost dolaska u destinaciju, a dio svoje rezervacije odgađa za kraj 2020. ili 2021. godine. Agencijski gosti se očekuju u srpnju, a grupni segment iz predsezone je odgođen za rujan i listopad,“ tvrde iz Maestrala.

Kako kažu, nakon razdoblja pauziranja u kojem su mijenjali i revidirali poslovne politike, organizaciju rada i prilagođavali standardne procedure, Hoteli Maestral ponovno pokreću poslovanje nadajući se da će se uskoro sve normalizirati, a turističko tržište oporaviti.
„Naš fokus sada i u budućnosti biti će usmjeren prema stvaranju sigurnog proizvoda kojim ćemo postići i održati potpuno povjerenje gosta,“ poručili su iz Maestrala.

foto: Hoteli Maestral 

Popularni Članci