'

OŠTETIO VOZILO, KAO I IMOVINU GRADA Cabrio bus je silom pokušao ući na područje ograničenog režima prometovanja (VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grad Dubrovnik
Danas, 10. lipnja 2024. u 11:22 sati vozač cabrio autobusa bez prethodno riješenog prava dolaska i zaustavljanja na području platoa Pila, unatoč činjenici da je jasno mogao vidjeti kako se podižu stupići na Pilama, prešao je vozilom preko podiznog pneumatskog stupića na platou - izvijestili su iz Grada Dubrovnika. 

Na taj način pokušao je silom ući na područje ograničenog režima prometovanja čime je oštetio vlastito vozilo, imovinu Grada i doveo u pitanje sigurnost putnika u autobusu.

Grad Dubrovnik prethodno je jasno i pravovremeno izvijestio sve korisnike i cjelokupnu javnost o načinima i ograničenjima korištenja platoa Pile. Unatoč tome, ovaj događaj još jednom pokazuje kako je pojedincima važniji vlastiti prihod od poštivanja reda i pravila te kako pojedinci koji su godinama koristili Pile kao mjesto „bukiranja“ vožnji za cabrio autobuse očigledno na svaki mogući način žele osigurati da to mogu raditi i u budućnosti.

Podizni pneumatski stupić je u potpunosti uništen dok su u druga dva u punoj funkciji te će sukladno tome prometno i komunalno redarstvo Grada Dubrovnika nastaviti i dalje upravljati na platou Pile s jasnim ograničenjima tko može i pod kojim uvjetima doći na Pile, a tko ne.

O samom incidentu, kao i tome kako je do njega došlo, najbolje svjedoče snimke koje su zabilježile nadzorne kamere na Pilama, poručili su iz Grada Dubrovnika, a snimku možete pogledati ispod teksta. 

Popularni Članci