ORAH I MIRELA HOLY U KINU SLOBODI: Dubrovnik ne može proizvoditi hranu, ali može okolica!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Nikša Grljević
Ususret nadolazećim prijevremenim izborima u Dubroviku, stranka Orah Mirele Holy ima svoj prvi pravi izborni ispit. Tom prilokom čelnica ove stranke gostovala je u Dubrovniku gdje je održala konferenciju na temu Održivi razvoj Dubrovnika. 

Kao što u programskim odrednicama ove stranke stoji, Orah se zalaže da se zadrugarstvu, radničkom dioničarstvu i socijalnom poduzetništvu omoguće jednaki uvjeti za razvoj kao tvrtkama i obrtima. 

'Treba definirati ključne potrebe koje svako društvo ima i bez kojih ne možete imati niti razvijenu proizvodnju niti ikakvu mogućnost  pozitivnog pomaka u društvu. Zbog toga je i naš program za Dubrovnik vezan uz  ova područja. Naravno da vi kao Grad nemate mogućnosti proizvodnje hrane, ali u okolici je to moguće. Tu treba razvijati održive prakse poljoprivrede i iz toga stvarati održive prakse turizma,' kazala je Holy. 

'Kada je riječ o certificiranju hotela po kriterijima održivosti, iznimno je važno da se u tim hotelima nudi hrana koja je proizvedena u neposrednoj blizini, a ne da se ta hrana transportira sa velikih udaljenosti, iz Indije, Kine, Brazila,' naglasila je Holy. 

Popularni Članci