OGORČENA MAMA IZ DUBROVNIKA 'Vrtić počinje u ponedjeljak, a danas su rekli da nemaju asistente za moje blizance'

Autor: Aida Čakić Autori fotografija: Goran Mratinović
"Vrištala bih od muke i od ove borbe!", započinje svoju priču Ivona Grbešić koja već dugo vremena ratuje s administracijom oko dobivanja asistenata za svoje sinove koji bi uskoro trebali krenuti u vrtić.

Ivona Grbešić majka je blizanaca, koja je inače za Dubrovački dnevnik govorila o autizmu i brojnim poteškoćama s kojima se susreću njezini dječaci s čime se i ona svakodnevno bori. Radovala se kako će dječaci u rujnu krenuti u vrtić, no naišla je na brojne prepreke.

"U četvrtak sam zvala vrtić u Pilama da vidim što se događa po pitanju asistenta za blizance da bi mi rekli da su me mislili zvati u petak na sastanak, a vrtić počinje u ponedjeljak, i da bi mi danas na tom sastanku rekli da nemaju asistente za moju djecu. U petak mi to priopćiti, a djeca bi trebala u ponedjeljak biti u vrtić", govori potresena Ivona Grbešić dodavši kako je drugi problem taj što njezina djeca još uvijek nose pelene.

"Počeli smo s treningom, ali ne ide baš istim tokom kao s djecom tipičnog razvoja. Vrtić u Pilama nema uvjete za moju djecu s pelenama koja bi bila tamo samo četiri sata uz asistenta i ne vidim kako se to ne bi moglo organizirati. Izviđač je zatvoren, a kažu mi da sam navodno dobila obavjest i da mi je rečeno na prijašnjim sastancima. Iskreno, ne znam više koliko puta smo sastančili pa se i ne sjećam da su rekli da će biti zatvoren", prepričala je Ivona koja bi djecu po tome onda trebala voziti u Lapadske dvore u vrtić.

"Živim u Starom gradu, tu radim, mala ide tu školu i ne vozim. Mislim da velika većina zna moju priču. Ja ne znam kome više da se obratim i znam da je ovo na nekom višem nivou, ali jednostavno sam umorna od ove borbe. Od travnja, kada sam predala papire za vrtić, pa lipnja kad sam donjela dijagnoze iz Klaićeve sve do dana današnjeg borim se. Jesu li moja djeca jedina za koje je nemoguće naći asistente?", zapitala se majka dvojice dječaka koja je čak spremna preseliti se u drugi grad da si svojim sinovima osigurala brigu koja im je potrebna.

Za komentar smo pitali ravnateljicu Dječjih vrtića Dubrovnik Boju Milan Mustać koja je kazala kako joj je žao što je majka iznervirana.

"Mi ćemo učiniti sve za tu djecu. Naše suradnice nisu nigdje pogriješile. Nisam upućena u detalje slučaja, ali idući tjedan ćemo raspisati natječaj za asistente, a već ih imamo 13", kazala je ravnateljica Milan Mustać.

Ivona Grbešić otvoreno o autizmu: Moji posebni blizanci pomogli su mi da pronađem samu sebe

Popularni Članci