NOVO VELIKO TRŽIŠTE Iako će Kinezi slijetati u Zadar, a ne Dubrovnik, u gradu ih je 52 posto više nego lani

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grgo Jelavić/Pixsell
Već u veljači trebali bi početi slijetati prvi čarter-letovi iz Kine u Hrvatsku, a iako se kao baza za slijetanje najprije spominjao Dubrovnik, ipak je izabran Zadar zbog boljeg prometnog položaja.

Tri puta mjesečno čarteri će kineske turiste iz 38-milijunskog grada Chongquinga dovoziti na desetodnevne čarter-rute, i to u predsezoni i posezoni, što je zadarskim turističkim radnicima, ali i Zračnoj luci u Zemuniku, jedan od najvažnijih motiva za sklapanje ovog velikog posla, javlja Slobodna Dalmacija.

Zadar je izabran zbog dobre prometne povezanosti, jake turističke infrastrukture, ali i središnje pozicije Zadra na istočnojadranskoj obali, odakle će kineski turisti moći obilaziti ne samo Hrvatsku, nego i susjednu Italiju.

U Dubrovniku su kineski turisti prisutni tijekom cijele godine. Od početka godine do polovice studenog u našem gradu boravilo je 8218 kineskih gostiju, što je čak pedeset i dva posto više nego u 2013. Ostvarili su 15398 noćenja ili 47% više nego u 2013.

Riječ je uglavnom o grupnim putovanjima koja uključuju posjetu više destinacija i država, a predstavljanje na ovogodišnjem sajmu sigurno će doprinijeti boljoj promociji Dubrovnika na ovom mega- tržištu s kojeg je, prema podacima UNWTO –a u prvoj polovici 2014. godine putovalo čak 54,1 milijuna Kineza.

Popularni Članci