'UGLAVNOM VEDRO' U LAZARETIMA Nova predstava Studentskog teatra Lero (FOTOGALERIJA)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Željko Tutnjević
Studentski teatar Lero završne dane studenog obilježio je novim premijernim naslovom, predstavom Uglavnom vedro u režiji Davora Mojaša.

Predstavom Uglavnom vedro Lero nastavlja, dosluhno svojoj prepoznatljivoj scenskoj poetici i Mojaševom redateljskom rukopisu, iznova otvarati i prepoznavati aktualne odraze bremenite svakodnevnice tamnih tonova i upozoravajućih vjetrova koji boje ovu, i ne samo dubrovačku, jesen. Slijedovi scenskih slika i prizora, audio i video inserata te fragmenata i dramskih tragova Becketta, Witkiewicza, Ionesca, Kosora i Mojaša, usložavaju atmosferu izvedbe koja bi se, s ironijskim predznakom, mogla prepoznati i kao Uglavnom vedro. Dijagnoza, prognoza i terapija istovremeno. Poetski Lerov snovopis još ne uspisan u sanjarnicu Grada koji ga je iznjedrio. U razbrajalici kojoj je teatar zagovor, smisao, razlog avanturi, uzdah i izgovor za novi poetski plov iz sna probuđenih i u san utonulih. Ako ih ima.

Treća je ovo Lerova premijera ove godine s uspješnim nastavkom izvedbenog ciklusa Čitanje Grada, programima bajki i repriznih izvedbi od kojih je Perivoj od gospođa odigran i na 73. Dubrovačkim ljetnim igrama. 

Redatelj je Davor Mojaš, scenograf Mato Brnjić, kostimografkinja Dubravka Lošić, autor glazbe Petar Obradović, oblikovatelj svjetla Antonio Ljubojević, suradnica za hrvatski, znakovni jezik Maja Belin, autorica videa Rela Petric, produkcija Ksenija Medović, grafički dizajn Nora Mojaš. 

Igraju: Jasna Held, Ksenija Medović, Zvončica Šimić, Barbara Damić, Rela Petric i Dubravka Mrvelj.

Kako je bilo na premijeri predstave Uglavnom vedro pogledajte u fotogaleriji Željka Tutnjevića.

Popularni Članci