BRAVO ZA LAPAĐANE! Cijelu noć dežurali za spas stabala, iz Vrtlara pojasnili što će se raditi na javnoj površni

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Sinoć se na društvenim mrežama prošilila vijesti kako se u Lapada danas sprema velika sječa stabala te je najavljen takozvani "lapadski masakr motornom pilom" što je potaknulo građane da se organiziraju i zaštite javno dobro. No, velika sječa stabala se ipak nije dogodila jer zapravo Vrtlar uređuje javnu površinu.

"Evo, nakon dežuranja Anamarije Obradović i mene od nekih pet sati ujutro s olakšanjem obavještavam da se radi samo o kozmetičkoj akciji Vrtlara i to na gradskom zemljištu. Dakle nema nikakve velike sječe za neko novo zdanje. Osobno smo vidjeli dva potpuno suha stabla koja će ukloniti, nešto grana i to je sve. A sada idem spat' jer sam cijelu noć probdio šaljući poruke i mozgajući strategije", objavio je na svom Facebook profilu Maro Mitrović te je najavio kako će imati na oku zbivanja takve vrste i pokušati dignuti uzbunu ako treba.

Na upit Vrtlaru što se točno radi, odgovorili su nam kako su na navedenom području dva opasna suha čempresa koja se orezuju te se uklanja osušeno stablo česvine i radi se orezivanje ostalih česvina, kao i orezivanje, skraćivanje i oblikovanje stabla dudovca, a uređuje se, skraćuje i oblikuje prerasla živica. Vrtlar je najavio i košnju trave zbog čega su u dogovoru sa Sanitatom ogradili nekoliko parking mjesta da ne bi došlo do oštećivanja vozila. 

Navedeni potez građana svakako je za pohvalu kao oblik prevencije budući da su u Dubrovnik zelene površine reducirane zbog nekontrolirane sječe.

Popularni Članci