NEŠTO ZA DJEČICU I STUDENTE Dođite na radionice i dobijte poklone

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: TZ Dubrovnik
U povodu Svjetskog dana zaštite voda, u našem gradu organiziraju se dvije edukativne radionice.

Turistička zajednica grada Dubrovnika organizira u utorak 22. ožujka u 10 sati u TIC Pile, radionicu na kojoj ćesudjelovati predškolci iz Dječjeg vrtića Pile, dok Rezervat Lokrum, u suradnji s dubrovačkim Sveučilištem Odjelom za akvakulturu uz potporu TZ Dubrovnik na Lokrumu organizira program pod nazivom „Voda u kršu i bioraznolikost“.

Djeca iz Dječjeg vrtića Pile na radionici će dobiti radne listiće pod nazivom „Što sve voda može?“, a TZ grada će im pokloniti platnene vrećice kako bi ukazali na važnost smanjenja korištenja plastičnih vrećica radi očuvanja bioraznolikosti i čistoće okoliša. Njihov zadatak je da nam iz domova donesu desetak korištenih plastičnih vrećica u zamjenu za novu, platnenu. Cilj radionice je da nauče što više o važnosti održavanja voda čistima i sa što manje odbačenih PVC vrećica za koje znamo da se jako dugo razgrađuju i opasnost su za životinje koje ugibaju ako progutaju plastičnu vrećicu.

Ova radionica početak je edukativnih i ostalih aktivnosti usmjerenih ekologiji i zaštiti okoliša koje svake godine organizira TZ Dubrovnik tijekom proljeća , a uoči glavnog dijela turističke sezone.

Popularni Članci