NEPROVEDIVO Odluka o parkiranju već nakon tri mjeseca mora na doradu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: dd
Odluka o naplati parkiranja koja je u lipnju usvojena na prijedlog vijećnika HDZ-a, KLB 'Srđ je Grad', Laburista, HSLS-a i HSP-a već nakon tri mjeseca mora ići na doradu.

Bio je to protuprijedlog gradonačelniku Andru Vlahušiću, a njegov je kolega iz HNS-a Valentin Dujmović, direktor Sanitata, odmah upozoravao na neprovedivost odluke, piše Slobodna Dalmacija.

Predlagatelji su, podsjetimo, Dujmovića pozivali i da podnese ostavku zbog neprovođenja ove odluke, a sada su za sjednicu Gradskog vijeće bili prisiljeni već pripremiti izmjene, a čime indirektno potvrđuju kako je Dujmović bio u pravu.

Poseban je problem to što je neizvedivo osigurati 50 parkirnih mjesta na parkiralištu Tenis za stanovnike povijesne jezgre te na Gradcu za sve one koji imaju tzv. Povlaštenu parkirnu kartu, piše list.

Direkotr Sanitata je još ranije ustvrdio kako je na tim mjestima nemoguće fizički spriječiti druge osobe da se ondje parkiraju.

Novi prijedlog je sada uvođenje četvrte zone: na Tenisu bi tako mjesečna cijena za stanare unutar zidina bila 25 kuna, dok bi ostali plaćali cijenu dnevne karte, kao i na Gradcu.

Među izmjenama je i to da se ukida mogućost da tvrtke koje imaju predstavništva u Dubrovniku imaju pravo na povlaštene parkirne karte za tri automobila.

Popularni Članci