Nema krize za ekološku i tradicijsku proizvodnju

Autor: Petar Ipšić
11. Mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva službeno je otvoren danas, a održava se do nedjelje 30. ožujka u hotelu 'Tirena'. 

Sajam su uz voditelja Vedrana Kraljevića otvorili zamjenici župana i gradonačelnika Davorko Obuljen i Željko Raguž te glasnogovornica Valamara Nike Labaš. Svečanom otvorenju prisustvali su Veljko Barbieri i Zlata Nanić, prvi ekološki proizvođač u Republici Hrvatskoj.

Posebna atrakcija bila je kuhanje u mega tavi. Spremala se kajgana sa šparogama i porilukom koja je podijeljenja posjetiteljima i izlagačima.

Na 11. Sajmu sudjeluje oko 100 izlagača. –'Svjedoci smo 60 posto jačeg odaziva nego prošle godine što pokazuje da poduzetništvo orijentirano na ekološku i tradicijsku proizvodnju doživljava rast bez obzira na krizu i recesiju', rekao je Vedran Kraljević.  

Osim prodajnog dijela, u kojem se po popularnim cijenama nude domaće delicije, poput kulena, šunke, pršuta, sireva, maslinovog ulja, vina, ljekovitog bilja te drugih hrvatskih izvornih prehrambenih proizvoda, Mediteranski sajam kao i svake godine organizira brojna predavanja na teme vezane za ekološku proizvodnju, poljoprivredu, poduzetništvo te mogućnosti financiranja kroz EU fondove.

Mediteranski sajam održava se pod pokroviteljstvompredsjednika RH  Iva Jospovića, generalnim pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i u suorganizaciji grada Dubrovnika, Dubrovačko-neretvanske županije te Hrvatske  gospodarske komore.

Popularni Članci