NE ČINITE OVO! Pacijenti sa simptomima na COVID-19 ušetali u bolnicu, liječnicima prešutjeli važne informacije

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Ravnatelj OB Dubrovnik Marijo Bekić danas je na konferenciji za medije upozorio sve osobe koji dolaze u bolnicu, a sumnjaju na koronavirus, da otvoreno kažu liječnicima svoje simptome.

Ravnatelj Bekić je ispričao kako se neku noć, na vlastite oči, dok je bio dežuran, uvjerio da pojedinci kriju važne informacije o svome zdravlju.

- Svjedočio sam dva slučaja gdje su pacijenti zanijekali svoje simptome. Rekli su da nisu imali temperaturu a mi smo im izmjerili 38,5. Dakle, ne postoji mogućnost da je u tih pola sata, sat vremena netko dobio od 36,5 do 38,5 temperaturu. Ponekad se zanijekaju i drugi simptomi. Molim sve da razumiju naš radi, a kao što mi razumijemo njihova prava i oni moraju razumjeti odgovornost prema sugrađanima, zajednici i svojim ukućanima, a osobito prema zdravstvenim djelatnicima - kazao je Bekić te dodao kako će svi dobiti zdravstveni zaštitu.

- Nema razloga da se informacije zdravstvenim djelatnicima uskraćuju jer to može imati poguban utjecaj - zaključio je ravnatelj OB Dubrovnik Marijo Bekić.

Popularni Članci