NAPREDUJU RADOVI U Ulici kardinala Stepinca provodi se rekonstrukcija vodoopskrbnog cjevovoda

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD
Ovu godinu u Dubrovniku će obilježiti i brojni radovi u okviru projekta Aglomeracije kojeg provodi Vodovod, a jedno od gradilišta koje dobro napreduje je ono u Ulici kardinala Stepinca.

U Ulici kardinala Stepinca se provodi rekonstrukcija vodoopskrbnog cjevovoda što će u konačnici doprinijeti boljoj kvaliteti života stanovnika. 

Osim Ulice kardinala Stepinca trenutno su značajna gradilišta i na Pilama gdje se radi rekonstrukcija sustava vodoopskrbe i sanacije sustava odvodnje u povijesnoj jezgri, kao i Ulica Andrije Hebranga gdje se radi na sanaciji hidrotehničkog tunela s pratećim objektima. 

Gradonačelnik Mato Franković u nekoliko navrata je najavljivao kako će ovu godinu grad biti često 'prokopan', prašnjav i pun građevinskinske mehanizacije, zbog čega će povremeno i prometovanje bivati izmijenjeno, a dijelovi cesta će se morati i zatvarati. Ipak, mali su to problemi koji će u konačnici dovesti do poboljšanja u sustavu vodoopskrbe grada. 

Projekt Aglomeracije (Razvoj vodno-komunalne infrastrukture Dubrovnik) vrijedan je 880 milijuna kuna. Najveći dio ukupne vrijednosti investicije čine bespovratna EU sredstva iz Kohezijskog fonda, dok preostala potrebna sredstva osiguravaju Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, Hrvatske vode te Vodovod Dubrovnik.

Planirano je više od 40 kilometara radova na modernizaciji sustava vodoopskrbe, kao i 31 kilometar radova na sustavu javne odvodnje, izgradnja novih crpnih stanica, vodosprema i ostalih potrebnih objekata te izgradnja novog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda na Petki, dok je objekt pročistača pitke vode već izgrađen te se trošak njegove izgradnje također refinancira putem projekta Aglomeracije.

Popularni Članci