NAKON UPOZORAVANJA DD-A Prekinut turnir u Čokolinu zbog loše situacije s koronom

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: FB
Večeras je prekinut nogometni turnir u Čokolinu nakon što se danima po gradu spekulirali jesu li igrali zaraženi igrači koji su bili na svadbi u Zagrebu gdje su dobili koronavirus, što je obznanjeno večeras na njihovoj službenoj Facebook stranici. 

"Zbog nepovoljne epidemiološke situacije vezane uz Covid-19, Organizacijski odbor Malonogometnog turnira Čokolino 2020. odlučio je kako će se turnir odgodit do daljnjega. Na prvom nam je mjestu zdravlje svih sudionika te ćemo se zajedno strpiti za nova malonogometna uzbuđenja", napisali su na svojoj službenoj Facebook stranici.

Podsjetimo, radi se o situaciji na koju je prvi upozorio Dubrovački dnevnik. Više neslužbenih izvora, u prvom redu osoba koje su prisustvovale turniru, kazalo nam je kako je na turniru 30. lipnja igrao mladić koji je prisustvovao spornoj svadbi u Zagrebu koja je upriličena 26. lipnja gdje se zarazio Covidom. Prema njihovim riječima, mladić nije znao kako je Covid pozitivan jer nije imao simptome, a ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo DNŽ Mato Lakić za Dubrovački dnevnik je potvrdio kako je nekoliko osoba koje se dovode u vezu sa svadbom u Zagrebu, ali i s turnirom, testirano krajem prošlog tjedna te kako nisu imali simptome. 

Za Dubrovački dnevnik organizatori turnira su dva puta demantirali da su mladići igrali, pa čak i prijetili zbog postavljanja običnih pitanja na koja odgovore javnost ima pravo znati, no više osoba koje su prisustvovale turniru tvrdi drugačije te navode jednog igrača za kojeg tvrde kako je bio na turniru nakon sporne svadbe u Zagrebu. Osim toga, navode i kako odgovornost ne leži na mladiću koji nije imao simptome koronavirusa nego na organizaciji koja, kako kažu, nije poduzela ništa kako bi zaštitila igrače i publiku koja ih prati. 

Vrijedi spomenuti i to kako je turnir zaista hvalevrijedan projekt kojeg rado posjećuje široki broj ljudi. No, odgovornost je svakako prioritet u situaciji u kojoj mala nepažnja može izazvati ogromne posljedice, zadati još veći udarac turističkoj slici Dubrovnika, a time i dubrovačkom gospodarstvu te ugroziti zdravlje sugrađana. Stoga odluku organizacije oko prekida turnira vrijedi pohvaliti. 

SKANDAL OKO TURNIRA U ČOKOLINU Sudionici tvrde da je igrao Covid pozitivan igrač, organizatori demantiraju i prijete novinarima zbog običnih pitanja

Popularni Članci