NAKON PROSVJEDA U KARMENU Radovi na postavljanju kabela odgođeni za rujan

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Čitatelj
Nakon što su u ponedjeljak u jutarnjim satima dubrovački ugostitelji koji imaju lokale u Karmenu prosvjedovali protiv početka radova na postavljanju kabela za struju iz HEP-a odgovaraju kako su sporni radovi odgođeni za rujan.

Na upit Dubrovačkog dnevnika zašto se s početkom radova čekalo do 13. lipnja, samo dva dana prije stupanja na snagu zabrane svih radova unutar gradske jezgre HEP je odgovorio kako su 4. Studenog 2015 zatražili od Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo dozvolu za prekopavanje javne površine zbog potrebe rekonstrukcije niskonaponske mreže u ulicama od Pustjerne i Restićevoj.

'Kako su  potrebne dozvole dobivene tek krajem svibnja, radovi na rekonstrukciji nisu mogli ranije započeti. Slijedom toga navedeni radovi započet će u rujnu.

Napominjemo kako su radi očuvanja dugoročne elektroenergetske stabilnosti Dubrovnika i dalje potrebna velika ulaganja na području cijelog grada, budući da smo unutar povijesne gradske jezgre, zbog velikog broja novih ugostiteljskih objekata i apartmana, suočeni s naglim porastom potrošnje električne energije, a samim time i s povećanim teretima na mreži.

Iako navedena situacija stvara veliko opterećenje mreže, koja je stara između 30 i 40 godina te rađena u vrijeme kada nije bilo ni blizu naznake uređaja koji se danas koriste, Elektrojug Dubrovnik ulaže velike napore da omogući opskrbu električne energije i normalno funkcioniranje cijelog grada tokom ljetne sezone', stoji u odgovoru Hrvatske elektroprivrede.

VEZANE VIJESTI:

PROSVJED U KARMENU Ugostitelji poručili 'Svojim ćemo tijelima zaustaviti početak radova' (VIDEO)

Popularni Članci