test

Na Pustijerni postavljen video nadzor, staje se na kraj devastatorima

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Grad Dubrovnik montirao je video kameru za nadzor arheološkog nalazišta na Pustijerni, nakon što su uništena vrata koja je  Zavod za obnovu Dubrovnika nedavno postavio zbog učestalih devastacija ovog vrijednog područja.

Naime, prostor arheološkog nalazišta na Pustijerni koristio se za odlaganje kućnog i glomaznog otpada te se ugradnjom vrata željelo spriječiti njegovo daljnje uništavanje. Djelatnici Zavoda za obnovu Dubrovnika odmah po ugradnji zatekli su uništena novopostavljena vrata išarana grafitima, urušen fiksni dio pregrade i obijen lokot. Stoga je Grad Dubrovnik odlučio instalirati video nadzor, koji je od danas u funkciji.

Zavod za obnovu i Grad rade na konceptu budućeg arheološkog muzeja i revitalizacije ovog dijela povijesne jezgre te s ciljem zaštite nalazišta opetovano nastoje onemogućiti pristup. U tijeku je priprema dokumentacije, koju izrađuje Institut za povijest umjetnosti iz Zagreba, za uspostavu arheološkog muzeja na Pustijerni unutar bastiona sv. Spasitelja te arheološkog nalazišta na Pustijerni s ponovnom uspostavom Ulice ispod mira.

Popularni Članci