NA POZIV MJEŠTANA: Što je Vlahušić sinoć dogovorio na Bosanci

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Na poziv mještana, kandidat za gradonačelnika Andro Vlahušić boravio je sinoć na Bosanci. Održao je sastanak s mještanima te razgovarao o temama koje su prioritetne za Bosanku.

Uvodno je rečeno kako je projekt turističko-rekreacijske zone na Srđu presudan za daljnji razvoj mjesta. Zato je Vlahušić upoznao Bosnačare s novostima prema kojima će investor uskoro dobiti konzervatorsku suglasnost za obnovu tvrđave Imperijal koja uključuje širenje muzeja Domovinskog rata i micanje repetitora, a potom krenuti u prvu fazu projekta, odnosno gradnju četiriju vila i jednog golf terena.

Vlahušić se dogovorio s mještanima da će se cesta do naselja, kao gorući problem, riješiti postupno. U prvoj fazi, cesta će se već u travnju i svibnju u potpunosti asfaltirati i proširiti na mjestima koja su u vlasništvu Grada Dubrovnika, te djelomično osvijetliti. U drugoj fazi, ona će se u cijelosti knjižiti na Grad uz pokretanje postupka otkupa okolnog zemljišta kako bi se mogla proširiti kao dvotračna cesta.

Tako će cesta, prema sinoć postignutom dogovoru, biti spremna za novu turističku sezonu s novim asfaltom u punom profilu.

Popularni Članci