'Na jednom mjestu će biti oni koji su bili spremni dati svoje živote za slobodu i oni na kojima budućnost ostaje'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: FB
Gradonačelnik Mato Franković na Facebook profilu izvijestio je kako napreduju radovi na izgradnji stanova u Mokošici koji su namijenjeni braniteljima i mladim dubrovačkim obiteljima.

"Korak po korak i stanovi su izgrađeni sa svom potrebnom infrastrukturom. Na idućoj sjednici Gradskog vijeća izglasat ćemo odluku prema kojoj ćemo dodjeljivati stanove mladim obiteljima. U stanove će uskoro useliti i naši branitelji sa svojim obiteljima, njih 65. Tako će na jednom mjestu biti oni koji su bili spremni dati svoje živote za slobodu Grada i oni na kojim budućnost našeg Grada ostaje", napisao je Franković.

Podsjetimo, program Dubrovačke stanogradnje uključuje gradnju stanova po vlastitom dugoročnom modelu poticane stanogradnje. Ideja je da se stanovi daju u najam na određeno vrijeme od 10 godina od dana sklapanja Ugovora o najmu s mogućnošću kupnje nakon isteka roka od 10 godina. Od 108 stanova u Novoj Mokošici, 65 će biti dodijeljeno braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata s područja Dubrovnika, dok će 43 pripasti Gradu za mlade obitelji. Kriteriji za dodjelu stanova bi trebali biti poznati na idućoj sjednici Gradskog vijeća.

Popularni Članci