MR. BEAST JE U DUBROVNIKU! Najpoznatiji youtuber zablokirao razrušene Kupare zbog snimanja (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović/DD, Mr.Beast Instagram screenshot
Najpopularniji svjetski youtuber težak 500 milijuna dolara, James Stephen Donaldson, poznat kao Mr. Beast snima jedan od svojih visokoprodukcijskih videa u razrušenom hotelskom kompleksu u Kuparima, doznaje Dubrovački dnevnik. 

Kako javljaju građani, u razrušeni kompleks ne može se ući već danima jer su putevi zablokirani, a Dubrovački dnevnik doznaje kako je razlog snimanje jednog od videouradaka Mr. Beasta. Za video se očekuje kako će brojati gledanost u desecima milijuna pregleda na Youtubeu. Mr. Beast za sada nije otkrio što snima u okolici Dubrovnika, no sigurno je kako će i to biti vrhunska promocija za grad kojega filmaši obožavaju. 

Tim broji 250 ljudi

Ovaj 25-godišnjak snimanjem videa za Youtube se počeo baviti s 13 godina, a njegov uspon je počeo 2017. godine kada je video u kojemu broju do 100 000 postao viralan i osigurao mu budućnost. Danas njegov tim broji nevjerojatnih 250 ljudi, a videi koje snima su na zavidnoj razini produkcije.

Na Youtube kanalu Mr.Beast ima preko 236 milijuna pretplata što ga čini prvim na listi pojedinaca s najviše pretplatnika, a drugi je po broju pretplatnika od svih Youtube kanala.

Veliki filantrop

Veliki dio svog bogatstva vraća zajednici po čemu je poznat, pa je tako do sada donirao milijune dolara organizacijama koje se bave očuvanjem biljnog svijeta, čišćenjem oceana i slično. Zahvaljujući njemu, diljem SAD-a je posađeno 25 milijuna stabala, donirao je 20 tisuća pari obuće djeci u Africi, financirao gradnju više stotina bunara s pitkom vodom i poklonio školama tehnologije u vrijednosti 300 tisuća dolara. Ima i poseban kanal Beast Philanthropy, a sav prihod od reklama i promocija donira humanitarnim organizacijama.

Njegove donacije ipak nailaze i na kritike pa ga dio javnosti optužuje da profitira na tuđem siromaštvu, a njegov sadržaj naziva "charity porn".

Neumorno učio o algoritmima kako bi postigao uspjeh

Mr. Beast ruši stereotipe o slučajnoj popularnosti i bogatstvu bez rada što se često veže uz youtubere, influencere i druge poslove modernog doba. On je još od ranih dana svog kanala učio o algoritmima koji oblikuju Youtube, neumorno je radio na znanjima koja će ga u budućnosti dovesti do prvog mjesta i titule najbogatijeg youtubera.

Njegova obitelj se toliko protivila želji za karijerom youtubera da je čak izbačen iz obiteljske kuće. Danas nosi titulu najvećeg filantropa među youtuberima, a među raznim natjecanjima koje je organizirao i snimao dijelio je nagrade i po milijun dolara. Snima i show 'Squid game in real life' u kojemu se stotine ljudi natječe za nagradu od 456 tisuća dolara.

Zanimljivo je i kako je nedavno izbjegao ogromnu tragediju, s obzirom na to da je bio pozvan na ekspediciju do olupine Titanika, što je odbio. OceanGateova podmornica Titan, podsjetit ćemo, završila je tragično kada je implodirala na putu do olupine, a svi su putnici poginuli.

Popularni Članci