Mokošica dobiva pedijatrijsku ambulantu, najavljena i ginekološka ordinacija

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Dubrovački dnevnik
Mokošica dobiva pedijatrijsku ambulantu, a najavljena je i mogućnost uspostave ginekološke ordinacije u ovom najvećem dubrovačkom naselju.

Gradski vijećnici jednoglasnom odlukom usvojili su Prijedlog zaključka o sklapanju Ugovora o najmu stana sa slobodno ugovorenom najamninom s Domom zdravlja Dubrovnik, Prijedlog zaključka o sklapanju Ugovora o najmu stana sa slobodno ugovorenom najamninom s Općom bolnicom Dubrovnik i Prijedlog zaključka o davanju poslovnog prostora u zakup Domu zdravlja Dubrovnik za potrebe pedijatrijske ambulante u Mokošici. Riječ je o tri objedinjene točke dnevnog reda koje idu u smjeru, kako je naglasio gradonačelnik Franković, poboljšanja kvalitete života Dubrovčana.

- Jasno je kako OB Dubrovnik ima problema po pitanju liječničkog kadra i medicinskih sestara kojih je sve manje jer ljudi napuštaju naš grad. Nama je u interesu osigurati stanove i ovo je tek prvi korak, a kasnije ćemo učiniti još više kako bi riješili ovaj problem - kazao je Franković pojasnivši da je bio upozoren kako Mokošica nema pedijatrijsku ambulantu.

- Kako bi privukli nekog od pedijatara iz unutrašnjosti odlučili smo im dati jedan stan u najam i poslovni prostor od 150 metara kvadratnih na području Vinogradarske ulice što je sasvim dovoljno i kvalitetno. Nakon što pronađemo pedijatra, ravnatelj Doma zdravlja najavio je i mogućnost otvaranja i ginekološke ordinacije u tom prostoru - rekao je Franković dodavši kako je riječ o "nasušnoj potrebi građana za liječničkim kadrom", a Grad Dubrovnik, istaknuo je on, pokušava donekle ublažiti te probleme.

Gradski vijećnik ujedno i ravnatelj OB Dubrovnik Marijo Bekić zahvalio se gradonačelniku i vijećnicima na "dobroj gesti" koja je prema njegovom mišljenju simbolična za rješavanje problema u sustavu.

A.Č.

Popularni Članci