MILETIĆ VLAHUŠIĆU: Kako znate koliko Uberovih vozača ima u Gradu?

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Ivona Butjer
Udruženje obrtnika autotaksi prijevoznika Dubrovnik uputilo je otvoreno pismo gradonačelniku Andru Vlahušiću koje prenosimo u cijelosti.

Poštovani,

            Ovim putem se obraćam gradonačelniku Grada Dubrovnika jer ga želim ispraviti u navodima koje je iznio na sjednici Gradskog vijeća.

Nadalje, kako gradonačelnik zna koliko uber ima vozača u Dubrovniku jer ovi to skrivaju kao zmija noge, a zapitajmo se zašto skrivaju ako rade u skladu sa Zakonom o prijevozu u cestovnom prometu i ostalim zakonima kojima je uređeno ovo područje?

            Ja naprosto ne mogu vjerovati kako proteklih godinu dana, od kada je uber platforma dostupna u našemu Gradu, naš cijenjeni gradonačelnik nije se sjetio ili se pak ne smije sjetiti, obzirom da mahom članovi HNS-a NEZAKONITO voze za uber  uputiti dopis nadležnim ministarstvima s pitanjima da li Uber platforma i vozači partneri uber platforme posluju u skladu sa pozitivnim Zakonskim propisima Republike Hrvatske?

Koliko je svim inspekcijama i javnosti poznato, uber skriva popis vozača i nemoguće ga je dobiti.

Pitam se ovim putem kako naš vrli gradonačelnik zna koliko ima uber vozila na području Grada Dubrovnika te kako ne zna da u Dubrovniku nema oko kako je rekao  „250 taksista koji koriste stajališta bespravno jer nemaju ugovor s gradom“, već nas ima oko 200 koji poštujemo Zakon.

Poštovani gradonačelniče, sukladno članku 56. Zakona o prijevozu u cestovnom prometu autotaksi prijevoz obavlja se na temelju licencije, dok se u onim jedinicama lokalne samouprave koje izdaju Dozvole obavlja na temelju Dozvole koju izdaje nadležni upravni odjel.

Stoga nemojte govoriti kako koristimo stajališta bespravno jer smo MI oni koji poštujemo ZAKONE Republike Hrvatske te smo Vam upravo MI posljednje tri godine ukazivali na niz nezakonitih točaka odluke koje ste Vi i bivši pročelnik „iznad zakona“ predlagali.

Ovaj dopis pišem i šaljem iz Zračne luke Zagreb i to danas, nakon niza sastanaka u nadležnim ministarstvima, a sve na temu NEZAKONITI RAD UBERA, koji Vi očito zastupate i podržavate.

Vas kao čelnog čovjeka Grada Dubrovnika pitam zašto obmanjujete javnost govoreći kako u Dubrovniku oko 400 prijevoznika obavlja autotaksi i uber taksi prijevoz?!

Cijelo izlaganje ste iznijeli s intencijom da javnosti preuveličate trenutni broj prijevoznika a sve s ciljem kako bi naši sugrađani rekli kako ima posla za sve!

E pa gospodine gradonačelniče, vidim da ni ovu Odluku o autotaksi prijevozu niste dobro ili bolje rečeno uopće pročitali te ću Vam u cilju informiranja javnosti reći točno što piše o broju Dozvola.

Odluka o autotaksi prijevozu u čl. 6. kaže:

Članak 6.

Mjerila na temelju kojih se utvrđuje broj autotaksi prijevoznika i vozila na području Grada Dubrovnika su slijedeća:

-          broj stanovnika Grada Dubrovnika,

Podaci za utvrđivanje mjerila ovog članka, pribavljaju se na temelju posljednjeg popisa stanovništva i podataka iz turističke zajednice. Upravni odjel prati mjerilo iz ovog članka i dobivene podatke dostavlja Povjerenstvu koje predlaže Gradskom vijeću Grada Dubrovnika optimalni broj autotaksi vozila za područje Grada Dubrovnika vodeći računa i o turističkim potrebama Dubrovnika.

Broj vozila za područje Grada Dubrovnika sukladno stavku 1. ovog članka utvrđuje se u omjeru jedno (1) vozilo na svakih započetih 200 (dvije stotine) stanovnika.
(…)

Obzirom na gore navedeno, a sve u skladu s posljednjim popisom stanovništva iz 2011 iznosi 42.615  što bi u konačnici iznosilo 214 autotaksi dozvola.

Savjetujem Vam da svojim članovima iz HNS-a koji voze za uber, pronađete novo radno mjesto u nekoj od gradskih tvrtki, obzirom da ste previdili kako je broj autotaksi prijevoznika Odlukom definiran!!

Popularni Članci