MARGARETIĆ NIJE Olga Muratti izabrana u predsjedništvo Hrvatske stranke umirovljenika

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Dubrovački dnevnik
Danas su se u Hrvatskoj stranci umirovljenika birali članovi predsjedništva. Statut, kako doznajemo bira sedam članova predsjedništva tako da od ukupnog broja pet članova bira predsjednik.

S obzirom na to da je na protekloj konvenciji za predsjednika reizabran Silvano Hrelja, on je i ovog puta imao čast birati pet članova. Ivan Margaretić, kandidat za predsjednika HSU-a i aktualni predsjednik Županijske organizacije Hrvatske stranke umirovljenika, koji inače stalno koalira s desnim opcijama, nije bio u izboru predsjednika nego je to bila gradska vijećnica Grada Dubrovnika Olga Muratti. Hrelja je očito ocijenio kako je prošlogodišnja akvizicija dubrovačkih penzionera zapravo perspektivna nova članica, iskusna političarka i bivša predsjednica SDP-a pa je zapravo poslao jasnu poruku Ivanu Margaretiću.

Ivan Margaretić je 2005. bio kandidat za gradonačelnika dubrovačkog SDP-a.
Margaretić je koalirao s Dubravkom Šuicom koja je svoj drugi gradonačelnički mandat isposlovala njegovim participiranjem u vlasti. 
Margaretić je u posljednjem mandatu Dubravke Šuice bio predsjednik gradskog vijeća, a naslijedila ga je upravo Olga Muratti. 

Muratti je sada, po funkciji šefica predsjedniku Županijske organizacije Margaretiću. Odluka o budućem koaliranju za gradske i županijske izbore više neće biti samo na Margaretiću i njegovim penzionerima, nego će se nešto malo više pitati i Olgu Muratti kao članicu predsjedništva.

Popularni Članci