MAMA IZ DUBROVNIKA USPJELA Blizanci iz autističnog spektra krenuli u vrtić: Idemo dalje kroz život, a ovo je borba koju ću nastaviti

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Facebook
"Prvi dani su prošli super", kazala je Ivona Grbešić čiji dječaci su jučer boravili u vrtiću sa svojim asistentima.

Ivona Grbešić je mama iz Dubrovnika koja je duže vrijeme vodila bitku s administracijom oko dobivanja asistenata za svoje sinove blizance koji su u autističnom spektru. Netom prije početka boravka, Grbešić je dobila odgovor iz Dječjih vrtića Dubrovnik kako im nedostaje asistenata što znači da dječaci neće moći ići u vrtić. Nakon njezinog istupa u Dubrovačkom dnevniku stvari su očito krenulo nabolje te su dječaci jučer proveli prvi dan u vrtiću. 

Rješenje su ipak pronašli na vrijeme.

- Pristala sam na kompromis da idu u Lapadske dvore iako nam nije jednostavno putovati jer nemamo automobil, a živimo u povijesnoj jezgri. Rekli su kako je vrtić Izviđač zatvoren zbog obnove, a u Pilam nema mjesta - pojasnila je Ivona Grbešić čiji dječaci su danas pošli u odvojene grupe u vrtić gdje su boravili pola sata prema preporukama liječnika.

- Idemo korak po korak u integraciju, a kasnije će se vrijeme boravka povećavati. Oni su super prihvatili vrtić jer vole djecu i druženje - kazala je Grbešić dodavši kako je nedostatak asistenata veliki problem zbog čega se žale broji roditelji.

- Ovo je borba koju ću nastaviti jer želim o tome javno govoriti s ciljem da se nešto poboljša. Rješenje se može naći, a to smo vidjeli u našem slučaju. Idemo dalje kroz život pa ćemo vidjeti što će biti - zaključila je za Dubrovački dnevnik Ivona Grbešić.

OGORČENA MAMA IZ DUBROVNIKA 'Vrtić počinje u ponedjeljak, a danas su rekli da nemaju asistente za moje blizance'

Popularni Članci