Mačak iz Župe postao zaštitni znak trgovačkog centra, svi ga maze i brinu se o njemu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: A.Č.
U SUB centru u Župi dubrovačkoj svoj dom je pronašao jedan mačak. Većina djelatnika i posjetitelja centra jako ga je dobro prihvatila te se brinu o njemu.

"On je kulturan, pametan, uredan, razmažen, pristojan", samo najbolje riječi ima djelatnica jedne butige u Župi dubrovačkoj za mačka koji se udomaćio u shopping centru. Svaki dan je u hodniku, voli se maziti, spavati, jesti, baš kao i svaka mačka. Poseban je po tome što mu se  sreća osmjehnula jer su ga svi zavoljeli. 

Djevojka koja ga redovito hrani ispričala nam je kako u butizi radi od 2017. godine i tada je mačak počeo svakodnevno dolaziti. Navodno je tu još od samog otvaranja centra, 2015. godine, kada ga je netko napustio kao mačića. 

“On je tu svaki dan. Ujutro dočeka zaštitara koji mu otvori vrata tako da je naš prvi kupac. Do mene dođe kad želi jesti, malo sjedi ili leži i onda ode svojim putem. Nije mu dopušteno da ovdje prespava, na to pazimo kao i na to da ne hoda po butigama posebice s prehranom i odjećom. Nuždu obavlja vani, s tim nikad nismo imali problema. Ma on je jako pametan i već je naučio što sve ne smije”, pojasnila je prodavačica koja se najviše brine o ovom mačku.

Ona ga je jednom dovela kod  sebe doma s ciljem da ga udomi, no kako je živjela blizu centra on se uvijek vraćao u butigu. 

“Očito je ovo njegov teritorij”, govori ona.

Ime mu nije poznato - zovu ga Bobiša, Đuro, Lolo, no nekako se uvriježilo Mačak. Ima i prijateljicu Coco koja dođe nešto rjeđe na objed i dobro se slažu.

“Ima različitih reakcija na Mačka, ali pretežno su pozitivne. Svi su oduševljeni, posebice djeca koja ga maze. On je razmažen, iako ima svoje granice i ne da se potezati. Velika je maza i jako je dobar. Mislim da ima svoje skrovište u blizini centra jer kad su neradni dani dođem ga nahraniti, a on uvijek brzo dotrči”, ispričala je za Dubrovački dnevnik prodavačica iz SUB centra u Župi dubrovačkoj koja se najviše brine za simpatičnog Mačka, maskotu ovog centra.

A.Čakić

Popularni Članci