'

Libertas poskupljuje karte kupljene u autobusu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD
Od ponedjeljka, 1 srpnja, poskupljuje karta kupljena u autobusu. 

Od ponedjeljka, 1. srupnja, doći će do korekcije cijene karte kupljene u vozilu na području Grada koja će koštati 2,50 eura, umjesto dosadašnjih 1,99 eura, priopćili su iz Libertasa Dubrovnik.

Posljednja korekcija ove vrste karte bila je prije više od dvanaest godina, točnije 15. svibnja 2012. godine.

"Važno nam je da se naši vozači mogu u maksimalnoj mjeri fokusirati na vožnju i na sigurnost putnika i ostalih sudionika u prometu, pogotovo u ljetnim gužvama kada je potrebno mnogo koncentracije. Izraženijom diferencijacijom cijena u vozilu i izvan vozila želimo dodatno potaknuti putnike na kupnju karte izvan autobusa, što će dovesti do smanjenja gužvi pri ulazu u autobus, kraćeg zadržavanja autobusa na stajalištu za ukrcaj putnika i time bržeg prometovanja linije i održavanje voznog reda.

Smatramo važnim naglasiti kako naši sugrađani najmanje kupuju kartu u vozilu te neće biti pogođeni ovom korekcijom jer cijene ostalih vrsta karata, pretplatnih i pojedinačnih, kupljenih putem ostalih kanala prodaje (kiosci Libertasa, Tiska, autobusni kolodvor) ostaju nepromijenjene. Dodatno, Grad Dubrovnik je svojim ranijim odlukama u cijelosti preuzeo plaćanje pokaza za 78 posto sugrađana (umirovljenici, osnovnoškolci, srednjoškolci i sl.)", priopćili su iz Libertasa. 

Popularni Članci