'

Legaz o novoj Odluci o pomorskom redu: Godinama smo se za ovo borili, zadovoljan sam, ali tu ne stajemo!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD
Gradska odluka o redu na pomorskom dobru sutra stupa na snagu, a Odluku je za Dubrovački dnevnik komentirao poznati borac za pomorsko dobro, profesor Igor Legaz. 

Oduka o redu na pomorskom dobru na području grada Dubrovnika donosi i nekoliko novosti, i bolje uređena pravila na pomorskom dobru. Što o svemu misli Igor Legaz, komentirao je za Dubrovački dnevnik. 

"Udruga Divlja liga vaterpolo više od 10 godina se uporno zalagala za članak 47, odnosno vesla, a osobito za članak 37, odnosno obalne putove. Napokon smo se izborili u tome za dio obale od Orsule do Jakljana", izjavio je Legaz. 

Pojasnio je kako će prema članku 47, popularni skuteri i gliseri morati imati vesla te će se njima na takav način trebati upravljati na udaljenosti manjoj od 50 metara od obale. Osim toga, prema članku 37. svi obalni putevi morat će biti otvoreni za nesmetano i neograničeno korištenje svima, čak i ako djelomično prelaze preko koncesioniranog pomorskog dobra. 

"Udruga sada ide dalje s nadogradnjom gradske Odluke, prvenstveno na zaštitu voge od 'oranja' sidrima, osobito u uvali Sumartin", dodao je Legaz. 

cgfvhjbhnk

Popularni Članci