KRISTIĆU, ZAŠTO ŠTEDIŠ VIĆANA? Prijavio Vlahušićevu kandidaturu, ali ne i Perovu, zbog iste presude

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD
Maro Kristić, kandidat za gradonačelnika i nositelj kandidacijske liste grupe birača zajedno s dosadašnjim vijećnicima liste 'Srđ je Grad,' prijavio je Izbornom povjerenstvu Andra Vlahušića i listu HNS-SDP-HSU čiji je Vlahušić nositelj.

Kako doznajemo, zahtijevao je da se i jedna i druga kandidatura odbace kao nevaljale, zbog presude u aferi u kojoj je Pero Vićan posudio novac od Denisa Orlića i DPDS-a, a kasnije ga i vratio. Njegov Zahtjev je odbijen, a prema informacijama s kojima raspolažemo, zbog neosnovanosti takvih Kristićevih zahtjeva.

Informacije je za Dubrovački dnevnik potvrdila predsjednica Županijskog izbornog povjerenstva Josita Begović koja je također potvrdila kako je Kristić podnio prigovore samo protiv Vlahušića, ali ne i protiv Vićana.

Iz ovoga se može zaključiti kako Maro Kristić smatra da u Gradskom i Županijskom izbornom povjerenstvu rade sudci koji ne znaju čitati zakon pa im je on sa svojom listom, kao veliki pravni stručnjak, iako je ekonomist, pokušao pojasniti njihov posao. Međutim, ono najzanimljivije u cijeloj ovoj situaciji je to što je Maro Kristić, prema istoj presudi, istoj kazni, za isti postupak, zaboravio zatražiti odbacivanje kandidature i liste Pera Vićana! Iako se zna da je Kristić jedno vrijeme s Vićanom bio u lošim odnosima, prošloga tjedna viđen je s njime u zajedničkom društvu pa je za pretpostaviti kako se taj odnos izgleda promijenio, kad se pojavio zajednički protivnik.

Koji bi mogao biti zajednički plan Mara Kristića i Pera Vićana? Naime, kao vijećnici, zajedno još i s HDZ-om više puta su glasovali kao udružena koalicija, primjerice kada su sa zajedničkim podizanjem palica rušili odluku o parkingu. Na kraju krajeva, zajedno su bili i onda kada su doveli Grad u privremenu krizu, rušeći proračun, oštetivši na taj način građane ovoga grada za milijun kuna nepotrebnih troškova izvanrednih izbora, kao i svega onoga što je uključivao redovni proračun koji se privremeno ne ostvaruje. Zašto je Kristiću Vićan odjednom postao simpatičan da ne dovodi u pitanje njegovu kandidaturu i pritom koristi duple kriterije, neka procijene građani 8. ožujka.

Popularni Članci