KOLENDA ISPRED VIJEĆNICE Okupilo se mnoštvo, Franković čestitao Dubrovčanima (FOTO/VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Tradicionalna kolenda u izvedbi Folkornog ansambla Linđo i Gradske glazbe Dubrovnik upriličena je danas, ispred zgrade gradske uprave. 

Gradonačelnik Mato Franković je čestitao okupljenim Dubrovčanima Badnji dan i uputio im lijepe želje, istaknuvši kako današnji dan zauzima važno mjesto u dubrovačkoj tradiciji, gotovo kao i sam Božić. 

"U vremenu iščekivanja Kristovog rođenja, tog najznačajnijeg povijesnog događaja, prisjetimo se i pomozimo potrebitima. Otvorimo svoja srca, svoja vrata, onima koji su i u ove dane sami. Dubrovnik je preteča u mnogočemu, ali s čvrstim korijenima kršćanstva, ostao je vjeran svojoj tradiciji slaveći Badnji dan, nazdravljajući ga na jednak način kao i Božić, dajući tako iznimnu važnost posljednjem danu iščekivanja Kristovog rođenja. Nikad kao u ovim danima čovjek nije tako blizak čovjeku stoga neka upravo taj osjećaj što dulje bude prisutan među svima nama," izjavio je Franković te okupljenima čestitao nadolazeći Božić te današnji Badnji dan. 

Događaj je okupio mnoštvo Dubrovčana, ali i znatiželjnih turista koji su sa zanimanjem promatrali stare običaje. Dio atmosfere iz Grada pogledajte u fotogaleriji i videozapisu. 

Popularni Članci