NEMA VIŠE PREKLAPANJA TERMINA Predstavljena sveobuhvatna platforma za organizaciju događanja

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Nova platforma, Kalendar događanja u Gradu Dubrovniku, predstavljena je danas u ljetnikovcu Bunić Kaboga.

Platforma je namijenjena djelatnicima u javnom životu koji kreiraju programe, konzumentima kulturne ponude i ostalih događanja u Gradu, posjetiteljima i svim Dubrovčanima.

Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić prisjetila se kako je prošle godine, na prvi dan ljeta, odmah po preuzimanju čelnog mjesta u Gradu Dubrovniku, nova uprava odražala sastanak na temu osmišljavanja Kalendara koji bi pokrio događanja od sportskih do kulturnih.

- Dobrom suradnjom možemo dovesti da se ne preklapaju događanja, a svakako nam je misija da se broj konzumenata različitih događanja proširi na čemu ćemo intenzivno raditi – kazala je Tepšić istaknuvši kako je od danas Kalendar aktivan i ima već 350 unesenih događanja.

O kalendaru i operativnom načinu njegovog rada govorio je glavni i odgovorni urednik administrator Petar Ipšić koji je naznačio kako je riječ o sveobuhvatnoj internetskoj platformi koja objedinjuje sva događanja na području Grada Dubrovnika. Ipšić je pojasnio kako se na ovaj način omogućava pažljivije dugoročno planiranje svih događanja te se osigurava podloga za usklađivanje kao i korekcija termina.

- Platforma ima i programsku ulogu, a ona omogućava svim kreatorima sadržaja izbjegavanje programskih preklapanja sličnih ili srodnih sadržaja  kao i veću dostupnost – kazao je Ipšić dodavši kako očekuje kako će i privatni sektor prepoznati. 

Inače Kalendar funkcionira tako što urednik objavi sadržaj, a zatim mu dođe obavijest je li taj termin već zauzet, a onda Ipšić kao administrator odlučuje je li takvo preklapanje prihvatljivo ili ne. Platrofma djeluje kao i svojevrni internetski portal jer podržava i unošenje sadržaja poput intervjua, fotogalerija i recenzija, a moguće je i mjesečno pretraživanje po ključnoj riječi  i organizatoru kao i prikaz na mapi po lokacijama.

- Pozivam sve institucije, udruge i pojedince, ne samo javni sektor, da nam se jave na email kalendargradadubrovnika@gmail.com. Ovo platforma jer podrazumijeva nadograđivanje, ali je i alat zato što pomaže svima da lakše koordiniramo događanja - zaključio je glavni administrator Kalendara događanja Grada Dubrovnika Petar Ipšić.

A.Čakić

Popularni Članci