'

KAKAV NAM JE OVO TURIZAM?! Brodari i vlasnici agencija s pravom ljuti: 'Ne možemo tankati na Orsanu, a sad ne radi ni Komolac!'

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Vlasnik tvrtke koja se bavi turističkim turama s brodovima obratio se Dubrovačkom dnevniku kako bi upozorio na veliki problem koji ove sezone muči dubrovački brodare i sve one koji se bave ovim vidom turizma. 

Riječ je o traženog i atraktivnoj turističkoj ponudi u Dubrovniku koju njeni vrijedni turistički djelatnici žele pružiti turistima, među ostalim kako bi i prikazali Dubrovnik u najboljem svjetlu, no uvjeti u kojima to pokušavaju su potpuno suludi. Kao što je poznato, ove sezone ne radi pumpa na Orsanu zbog neriješenih odnosa između Grada Dubrovnika i Marine Frape, a danas su ostali i bez pumpe u marini u Komolcu. 

"U Dubrovniku imamo nekoliko tisuća brodova, brodica, jahti, megajahti, ogroman dio nudi turističke ture. Uostalom, pomorski smo grad. Ove sezone pumpa na Orsanu ne radi zbog nerazriješenih odnosa Marine Frape i Grada, a preko rive se preteže kabel. Pumpa ne može raditi, kao, zbog sigurnosnih uvjeta, s time da je i lani cijelo vrijeme taj kabel bio tu. Uglavnom, danas je 25. lipnja, srce sezone, ta pumpa ne radi", kaže nam ovaj sugrađanin koji tvrdi kako su alternativu pronašli u marini u Komolcu. No, danas je i ona nedostupna!

"Ok, ne radi Orsan, tankamo u marini u Komolcu. Oni koji ne žive blizu marine, znaju koliko im treba da dođu do nje. I onda idete tamo uliti gorivo. No, jutros ne radi ni Komolac jer im je pošao agregat!", govori nezadovoljni vlasnik agencije. 

Ljuti se s pravom jer ga je sve to nagnalo na potez koji nije ni siguran, a ni jednostavan. 

"I ništa, onda morate uzeti 'caddyja', deset bidona, poći na INA-inu pumpu, naliti benzinu i voziti je tako do glidera i brodica. Iskreno, dozlogrdilo nam je više", govori nam sugrađanin. 

Oni koji imaju više brodova i brodica, tada moraju i platiti nekoliko ljudi da idu s njima i nose bidone, što stvara dodatni trošak, ne njihovom krivnjom. 

"Mi želimo raditi, a koči nas se gdje god se to može. Dokle će ovo trajati? Jasno, gosti su prvenstveno došli u Dubrovnik radi Grada koji je brend sam po sebi. Mi nismo Makarska pa da nam gosti prvenstveno dolaze radi sunca i mora. No, ono sljedeći razlog zbog kojeg gosti dolaze u Dubrovnik jesu - sunce i more. A vi se bavite tim vidom turizma i nigdje u gradu nemate naliti gorivo!", upozorava ovaj vlasnik tvrtke, dodavši kako njegovo mišljenje dijele i ostali kolege i kako im je 'voda došla do grla'. Stoga je i za očekivati kako će poduzeti i neke konkretne korake po ovom pitanju, kako bi zaštitili sebe, svoju djelatnost, ali i ovaj vid turizma u Dubrovniku. 

Popularni Članci