JUTROS UPLOVILA Jahta u vlasništvu ruskog oligarha kojemu je FBI pretresao dom stigla je u Dubrovnik

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Aida Čakić, Goran Mratinović
Jutros je iz Turske u Dubrovnik uplovila jahta Clio, inače poznatija po prethodnom imenu - Queen K. Jahta je u vlasništvu ruskog oligarha Olega Deripaska kojemu je prije nekoliko dana u dom u Washingtonu 'upao' FBI i provodio kako su naveli 'policijske aktivnosti'.

Aktivnost je povezana s federalnom istragom iz New Yorka, kazao je tada glasnogovornik, a istraga je u tijeku, pisao je CNN.

Prilaz kuće Deripaske zatvoren je te je postavljena policijska traka s natpirom “mjesto zločina, ne ulazi”. Nekoliko policijskih automobila bilo je parkirano ispred ulaza, a FBI agent čuvao je prilaz.

SAD je oligarha sankcionirao 2018. godine, što je bio odgovor na uplitanje Rusije u izbore 2016. godine. U priopćenju Ministarstva financija u kojemu su potvrdili sankcije navodi se da je Deripaska bio pod istragom zbog „pranja novca i optužen je za prijetnje poslovnim partnerima te nezakonito prisluškivanje vladina dužnosnika i sudjelovanje u iznudama i reketarenju”.

Inače, jahte Olega Deripaska, nekadašnja Queen K, a sada Clio, i Sputnik cijelo ljeto boravile su u dubrovačkom akvatoriju.

Popularni Članci