Jelka Tepšić sudjelovala na svečanom otvaranju 15. izdanja međunarodne OTMC konferencije

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Zamjenica dubrovačkog gradonačelnika Jelka Tepšić sudjelovala je danas u Hotelu Croatia na svečanom otvorenju 15. izdanja međunarodne znanstveno-stručne konferencije "Organization, Technology and Management in Construction" (OTMC) i šeste po redu konferencije "International Project Management Association" (IPMA).

Organizatori ovih međunarodnih konferencija su Međunarodna udruga za upravljanje projektima (IPMA), Hrvatska udruga za organzaciju građenja (HUOG), Sveučilište u Zagrebu, Građevinski fakultet i Hrvatska udruge za upravljanje projektima.

Zamjenica Tepšić u ovoj je prigodi iskazala zadovoljstvo što u ime gradske uprave okupljenima može  predočiti kako i na koji način se upravlja strateškim multidisciplinarnim projektom „Respect the City“.

„Zahvaljujući sustavnom, proaktivnom promišljanju, suradnji s brojnim parterima poglavito CLIA-om  Grad Dubrovnik kroz protekle se godine snažno oslonio na Smart City koncepte potičući njihovu implementaciju u svakodnevnim  radnim procesima u cilju povećanja sveukupne kvalitete života svojih građana, ali i osiguranja najboljeg doživljaja destinacije za posjetitelje. Kroz ovaj krovni projekt objedinjena je primjena digitalnih tehnologija i inovativnost u alatima za upravljanje što je prijeko potrebno u nastavku razvoja održivog turizma i odgovornog upravljanja destinacijom. Moram spomenuti u ovoj prilici kako je Dubrovnik u okviru projekta Interreg MED kao dijela programa Europske unije uvršten među osam najboljih praksi održivog turizma na Mediteranu", kazala je zamjenica u uvodnom dijelu svog izlaganja dotaknuvši se aktivnosti projekta koji će uslijediti, a koji se posebno odnose na osnaživanje jedinstvene turističke inicijative usmjerene prema digitalnim nomadima, posebnoj vrsti posjetitelja koji mogu značajno doprinijeti promoviranju odredišta u kojem borave i djeluju.

Dodala je kako se svakodnevno teži široj disperziji ponude, štiteći pritom i čuvajući povijesnu jezgru, baštinu i prirodne atrakcije dok je fokus stavljen na upravljanje prometnim sustavom s prvenstvenim ciljem smanjenja gužvi, urbanom razvitku gradskih lokacija, uvođenjem ograničenja kretanja u području kontaktne zone i integriranju pametnih aplikacija.

Uz zamjenicu, na svečanom otvorenju prigodni govor održali su ispred Građevinskog fakulteta Anita Cerić, predsjednica Hrvatske komore inženjera građevinarstva Nina Dražin Lovrec, predsjednik šeste po redu (IPMA SENET) konferencije Mladen Vukomanović, upravitelj 15. izdanja (OTMC) konferencije Ivica Završki, predsjednik Međunarodne udruge za upravljanje projektima (IPMA) Joop Schefferlie te predsjednik Europskog vijeća strojarskih komora Klaus Thurriedl.

U središtu trodnevne konferencije koja se pod krilaticom „Smart Built Environment through Digital Transformation“ do petka održava u Cavtatu bit će promišljanja i iskustva sudionika o potrebi digitalne transformacije u organizacijama kao bitnim segmentom u pogledu postizanja inovacija, konkurentnosti i jačanja tržišne pozicije.  Poseban naglasak usmjerit će se na odgovorno upravljanje projektima, prilagodbu djelatnostima obzirom na promjenjivo digitalno okruženje, primjenu strategija i izgradnja kvalitetnih odnosa s klijentima. Glavni ciljevi ovog susreta međunarodnog karaktera jesu osnaživanje suradnje zemalja članica IPMA SENETA, osiguravanje bolje povezanosti u pogledu upravljanja projektima, digitalnih izazova, međuljudskih odnosa i obrazovanja te predstavljanje koncepata i metoda na primjerima vjerodostojnih istraživanja i prakse.

Vrijedi podsjetiti kako Međunarodna organizacija za upravljanje projektima (IPMA) broji više od 70 zemalja članica iz Europe, Australije, Azije, Afrike, Bliskog Istoka i Južne i Sjeverne Amerike, a osnovana je s ciljem podrške razmjeni iskustava i dokazanih praksi u upravljanju projektima, umrežavanja stručnjaka koji imaju mogućnost dijeliti svoje znanje i ideje, podupirati i promicati izvrsnost projekata.

Popularni Članci