JE LI OVO MOGUĆE? Favela sa štakorima, mačkama i lešinama u samom centru Dubrovnika (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Iza stambeno-poslovnog kompleksa u Iva Vojnovića nalazi se carstvo smeća i životinja, sve je potencijalni izvor zaraze

U Ulici Iva Vojnovića, točnije iza zgrada Solidarnosti  mogu se vidjeti prizori kakvih se ne bi posramila ni najreprezentativnija brazilska favela. 

Iza poslovno-stambenih zgrada u kojima su smješteni čak i brojni uredi tvrtki poput Domouprave, pa i  neki upravni odjeli Grada Dubrovnika, nalazi se nevjerojatni skup neshvatljivih građevina koje je teško opisati. Dojam upotpunjuju  štakori, mačke i lešine, uz golemu masu smeća. Vidi se da o ovom prostoru nitko ne brine. 

Stanari zgrada godinama tu nezakonito grade drvene štale i šupe u kojima smještaju gomile nepotrebnih stvari, a okolo bacaju smeće koje im neće nikada trebati. Leglo štakora samo dodatno  to mjesto čini još strašnijim, a raznorazne lešine jasan su znak kako je sve to još i potencijalno mjesto  zaraze. Takvo okruženje čini se ne smeta raznoraznim ljubiteljima svakakvih opijata i alkohola da tu još i vrše nuždu te ostale potrebe.  Blizu je i praktično. 

Zbog svega navedenog posebno su ogorčeni stanovnici nove zgrade izgrađene na toj lokaciji, kojima je ova favela praktički sami ulaz u njihove nove stanove u urednoj zgradi. Pitaju se je li moguće da ovo nitko ne vidi i da za ovakvo stanje u jednom Dubrovniku nema rješenje?!

Popularni Članci