JE LI DOVOLJNO ŠIROKA? Igor Legaz nadzire radove na šetnici, provjerio je svaki detalj i centimetar radova (FOTO)

Autor: Lucija Komaić Autori fotografija: LK
Napreduju radovi na omiljenoj dubrovačkoj šetnici Nika i Meda Pucića, gdje je u tijeku proširenje na njenom najužem dijelu. Kako su još u travnju izvijestili iz Grada Dubrovnika, očekuje se kako će se ovi radovi izvoditi u tjednim etapama od 25 metara, nakon čega će šetnica biti široka 2,40 metara uz dodatnih 20 centimetara za smještaj ograde.

Prethodno je na šetnici  u okviru radova sveobuhvatnog uređenja, koji su započeli u siječnju, u suradnji s Vodovodom Dubrovnik i Elektrojugom, završena ugradnja vodovodne mreže i postavljanje svih potrebnih elektroinstalacija.

Provedeni radovi bili su preduvjet za nastavak ugovorenih radova uređenja šetnice, a obuhvatili su izvođenje 150 metara nedostajuće vodovodne cijevi, postavljanje elektroenergetskog kabela, kako bi se postojeća instalacija spustila pod zemlju te polaganje kabela za novu javnu rasvjetu.

Uz mnogobrojne građane koji se ovih dana hrabro 'provuku' kroz gradilište kako bi povirili dokle su stigli radovi na uređenju omiljene šetnice tu je očekivano i Igor Legaz, koji nadzire ove radove  još od prije njihovog početka. On je proučavao projektnu i natječajnu dokumentaciju te upozoravao na sporne  dijelove projekta, koji su na kraju izmijenjeni, u dijelu koji se odnosi na proširenje šetnice, odnosno radove koji su upravo u tijeku.

''Ukupno 34 armirano-betonska stuba koji su bili zamišljeni u projektu na temelju kojeg je izabran izvođač ipak nisu smješteni izvana, kako je prvotno trebalo biti. Nema ih, zahvaljujući nadzornom inženjeru Robertu Pančiću,'' rekao je Igor Legaz za Dubrovački dnevnik, koji je na licu mjesta detaljno pojasnio na koji je način ta konstrukcija proširenja sada izvedena kako bi se to na što je upozoravao zaobišlo. Potvrdio je kako će šetnica na tom dijelu u konačnici ipak imati planiranu širinu od ukupno 2,60 metara s ogradom.

Iako je poznati kritičar svega za što smatra da se ne odrađuje dovoljno dobro, u ovom slučaju je izvođača radova čak i pohvalio. Dodao je kako ''tvrtka Trag izvrsno izvodi ove radove'' te je pohvalio njihove ideje i tehniku.

Legaz je tom prilikom za Dubrovački dnevnik iznio i neke prijedloge za uređenje kupališta na tom potezu. Kome god su poznate njegove aktivnosti, taj zna kako Legaz sigurno tu poznaje svaki kamen i svaku stijenu, kao i to koje se sve pozicije mogu betonirati i urediti, uz one koje je i sam već godinama uređivao sa svojom udrugom Divlja liga vaterpolo. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li se njegovi prijedlozi za uređenje kupališta, a koje će sigurno podijeliti s javnosti, ali i onima koji radove provode, uvažiti. ...

Popularni Članci