IZVRSNA ATMOSFERA U KNEŽEVU DVORU Jesenji glazbeni moskar započeo gypsy jazzom

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DSO
Ovogodišnje izdanje Jesenjeg glazbenog moskara, manifestacije koju organizira Dubrovački simfonijski orkestar, započelo je sinoćnjim koncertom u atriju Kneževa dvora.

Dubrovački simfonijski orkestar i band Gadjo Manouche pod ravnanjem maestra Krešimira Batinića, izveli su gypsy jazz glazbu koja je oduševila mnogobrojnu publiku.

Gošće na koncertu bile su pjevačice Maja Grgić, Ivana Kujundžić i Katja Friganović Glavan, a prepun atrij Kneževa dvora ispunila je glazba poput Le Poinçonneur des Lilas Sergea Gainsbourga, Sweet Georgia Brown Bena Berniea, Billets Doux, Minor Swing i Vendredi 13 Djanga Reinhardta, zatim Is you Is or Is You Ain't My Baby, Body and Soul, I Can't Give You Anything But Love i brojne druge poznate pjesme.

Kombinacija gypsy jazz ansambla i simfonijskog orkestra rijetka je pojava u svijetu, a aranžmane je posebno za ovu prigodu izradio trubač Dubrovačkog simfonijskog orkestra, Damir Butigan. Izvrsna atmosfera, jedinstvena glazba i rasprodano gledalište osigurali su nezaboravnu večer za početak Jesenjeg glazbenog moskara.

Sljedeći program u sklopu manifestacije je u ponedjeljak 2. listopada. U Dubrovniku gostuje najpoznatiji shakuhachi izvođač na svijetu, Yosuke Irie. Ovaj umjetnik svira na tradicionalnom japanskom instrumentu i prezentira japansku kulturu u svijetu. Koncert će se održati u atriju Kneževa dvora s početkom u 21 sat, a ulaz na koncert je slobodan.

Popularni Članci